Σελίδα 1 από 2 Το ξερω πως εχουμε ηδη αρκετες πετυχημενες συνταγες για μιλφειγ αλλα σας γραφω και τη δικη μου εκδοχη η οποια ειναι παρα πολυ απλη αλλα πολυ πετυχημενη σαν μια πιο γρηγορη λυση. Υλικα: - 2,5 πακετα σφολιατινια απο το σ/μ
- 2 κρεμες στιγμης γιωτης (ειτε αυτες που γραφουν κρεμα ζαχαροπλαστικης ειτε αυτες που γραφουν για μιλφειγ)
- 6 φλυτζανια φρεσκο γαλα
- 1 κρεμα γαλακτος με 35% λιπαρα για να χτυπησουμε σαντιγυ
- λιγη αχνη για τη σαντιγυ και για το πασπαλισμα
Εκτελεση: - τοποθετουμε μια στρωση σφολιατινια στο πυρεξ μας.
- χτυπαμε με το συρμα μας ή το μιξερ το περιεχομενο των φακελων με την κρεμα με το γαλα μας και απλωνουμε μια στρωση κρεμα.
- αλλη μια σειρα σφολιατινια και μετα ξανα κρεμα.
| | - χτυπαμε στην κρεμα γαλακτος σε σαντιγυ με λιγη αχνη και απλωνουμε μια λεπτη στρωση πανω απο την κρεμα.
- τριβουμε λιγα απο τα σφολιατινια που μας εχουν περισσεψει με το χερι μας και πασπαλιζουμε την επιφανεια.
- αν θελουμε πασπαλιζουμε και με αχνη ζαχαρη.
- βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο.
Σημειωση:Για πιο πλουσια γευση μπορειτε την κρεμα στην καθε στρωση να την αναμειξετε με σαντιγυ.
Καλη επιτυχια! |
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (87) | Εμφανίσεις: 154518 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|