Σοκαλοτομανίας συνέχεια: Αυτό το κέικ παραμένει υγρό στο εσωτερικό του, αλλά δεν αδειάζει η σοκολάτα όταν κόβεται. Στο τέλος του ψησίματος, μην κάνετε τη δοκιμή με το μαχαίρι για να δείτε αν ψήθηκε γιατί δεν πιάνει.
Υλικά:
- 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη ( η κούπα που χρησιμοποιώ, είναι μια μεγάλη κούπα του καφέ. Μέτρησα ότι χωράει 300ml.)
- 1 κούπα αλεύρι4 κουτ.σούπας κακάο
- 1 κούπα καρύδι ή φουντούκι τριμμένο
- 1 βανίλια
- 1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν
- αχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση :
Λυώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαιν μαρί, ανακατεύουμε να γίνει μείγμα ομοιόμορφο, και την αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία πριν τη ρίξουμε στα αυγά. Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να γίνουν παχύρευστα - περίπου 5' λεπτά. Προσθέτουμε τη λυωμένη σοκολάτα, και μετά το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη βανίλια. Καλό είναι το αλεύρι και το κακάο να κοσκινιστούν με ένα μεγάλο σουρωτήρι. Τελευταίο ρίχνουμε τον ξηρό καρπό. Βάζουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και ζαχαρωμένη. Η ποσότητα αυτή φτάνει για μια μακρόστενη φόρμα ( η δική μου είναι σε cm 30 Χ 11 Χ 7ύψος ). Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου, 45' λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πρίν ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tipς:
Για τους αμετανόητους: Για δυνατές συγκινήσεις, κάντε την επικάλυψη και τα σφηνάκια σοκολάτας της συνταγής "κέικ πορτοκάλι με επικάλυψη σοκολάτας".΄ Περιττό να πώ οτί ταιριάζει πολύ με παγωτό, ή κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη, ή με σαντιγύ και μια φραουλίτσα φρέσκια ή γλυκιά από το προηγούμενο post. Προσθήκη ως Αγαπημένο (80) | Εμφανίσεις: 42683 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |