Έχει υποβληθεί από margarita79
|
Τετάρτη, 20/06/07 |
Σελίδα 1 από 2 Εχω και εγω παρομοια συνταγη για τυροπιτακια κουρου με λιγες διαφορες από αυτή της αρχοντιας οποτε την ποσταρω.
Τυροπιτακια κουρου
- Θα πάρετε ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- θ΄αδειάσετε σε μια λεκάνη το γιαούρτι (μην πεταξετε το κεσεδακι θα το χρειαστουμε για μετρημα)
- Μέσα στο γιαούρτι ρίξτε μια κουταλιά του γλυκού, κοφτή σόδα φαγητού και αφηστε το να αφρίσει.
- Γέμιστε το κεσεδακι του γιαουρτιου σπορέλαιο ή ηλιελαιο ή καλαμποκελαιο, ότι εχετε και μόλις ησυχάσει το άφρισμα του γιαουρτιού από τη σοδα στη λεκανιτσα το ριχνετε μέσα. Μετα ριχνουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ή απλό με δυο κουταλιές γλυκού baking powder και μια κουταλιά κοφτή αλάτι.
- Ανακάτεψτε, ζύμωστε μια μαλακή ζύμη προσθέτοντας αν χρειάζεται αλεύρι, χωρίς να την κουράσετε πολύ!
- Ζυμωνουμε τα πιτακια μας και βαζουμε τη γεμιση.
- Στη γέμιση έχουμε βάλει ανθότυρο ή φέτα, λιγότερο από μισό κιλό, ένα αυγό κι ένα ασπράδι (τον κρόκο τον θέλουμε για άλειμμα), πιπεράκι και αν θελουμε λίγο δυόσμο ή ότι άλλο θελουμε.
- Τα βάζουμε σε ταψάκι βουτυρωμένο ή σκεπασμένο με λαδόκολλα και αφού γεμίσετε το ταψί, αλείφετε με τον κρόκο που τον έχετε αραιώσει με νερό ή αν προτίμησατε να βάλετε τον κρόκο στη γέμιση με γάλα εβαπορέ.
- Ψήνετε στους 180 για 35-45 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσουν.
Νομιζω ότι το μυστικο της συνταγης αυτής είναι η σοδα που αφριζει μεσα στο γιαουρτι τα κανει πολύ αφρατα. Οσοι τα εχουν δοκιμασει λενε ότι είναι γνησια κουρου. Δοκιμαστε την καλη επιτυχια Προσθήκη ως Αγαπημένο (118) | Εμφανίσεις: 157161 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/05/10 )
|