Υλικά: - ¾ της κούπας του τσαγιού ζάχαρη
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κούπα του τσαγιού καλαμποκέλαιο
- ¾ της κούπας χυμό πορτοκάλι
- ½ φακελάκι baking powder
- 2 βανίλιες
- 1 ½ κούπα αλεύρι
Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, το baking powder, τις βανίλιες και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι. Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες των muffin τις οποίες έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Εγώ χρησιμοποιώ τα ειδικά χαρτάκια σε κάθε θήκη. Ψήνουμε στους 180oC (σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου κατά το ψήσιμο) το πολύ για 15 λεπτά.
Για επιπλέον άρωμα πορτοκαλιού προσθέτουμε και ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Έτσι γίνετε πολύ μυρωδάτο!!! αλλά η γεύση είναι λίγο βαριά για τα μικράκια. Καλό είναι όταν πρόκειται για βρέφη να ρωτάμε πάντα τον/την παιδίατρο για τα υλικά που χρησιμοποιούμε.
Καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (73) | Εμφανίσεις: 42861 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |