Σελίδα 1 από 2 Η συνταγή που σας δίνω είναι για πάστα Φλώρα μεγέθους όσο ένα ταψάκι σαν αυτά τα αλουμινένια που μπαίνουν μέσα οι μπακλαβάδες στα ζαχαροπλαστεία εγώ για να γίνει όπως της φωτο έκανα τη διπλή δόση.
Υλικά: - 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ τούβλο βιταμ
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- 2 κουταλιές μπέικιν παουντερ
- 1 κρόκο για αλλειμα
- Μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν Προσθέτουμε το αυγό και σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε ώσπου να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Κρατάμε μια χούφτα ζύμη και φτιάχνουμε μπαστουνάκια τα οποία θα στολίσουν από πάνω την πάστα Φλώρα μας. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη μας να έχει πάχος 2 δάχτυλα και ανασηκώνουμε και λίγο τη ζύμη στα πλάγια τοιχώματα του ταψιού ώστε να γίνει κάτι σαν τάρτα..Βάζουμε την μαρμελάδα την οποία έχουμε βγάλει από νωρίτερα από το ψυγείο και αλείφουμε με μια σπάτουλα μαρμελάδα πάχους περίπου ενάμιση δάχτυλο. Έπειτα στολίζουμε με τα μπαστουνάκια μας και τα αλείφουμε με τον κρόκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μια ώρα περίπου.Για να καταλάβουμε ότι ψήθηκε πρέπει να έχουν ροδίσει τα μπαστουνάκια αλλά και να έχουν ψηθεί καλά. Αν θέλετε να την προσφέρετε κάπου για δώρο όπως έκανα εγώ μπορείτε από πριν να βάλετε στο ταψί λαδόκολλα με σχεδιακι που πουλανε στο εμπόριο. έπειτα την βγάζετε όπως είναι και την βάζετε σε ένα κουτί για να την προσφέρετε Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (71) | Εμφανίσεις: 112467 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|