Σελίδα 1 από 2 Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης τάρτας είναι ότι η βάση ψήνεται μαζί με τη γεμιση.ημουν λιγάκι επιφυλακτική αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικο.μια τραγανή και τριφτή βάση σαν μπισκότο καμιά σχέση με τις άλλες που ψήνονται ξεχωριστά και τελικά γίνονται κάπως σκληρές.
Γέμιση Υλικά γέμισης: - 1 κιλό πρασα κομμένα τα άσπρα μέρη σε λεπτές φέτες
- ¾ του κουτιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 1 ποτήρι νερό
- 2-3 κ.σ σιμιγδάλι
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι πιπέρι
- 200γρ.ρεγκατο τριμμένο ή όποιο άλλο τυρί που λιώνει και λιγο ανθοτυρο (το μισό το κρατάμε για πασπάλισμα)
- 1 αυγό
- 7-8 φέτες μπέικον σοταρισμένο ή ζαμπόν
Εκτέλεση γέμισης: - Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε το πράσο σε ροδέλες για ένα τέταρτο.
- Προσθέτουμε το εβαπορέ
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το σιμιγδάλι για να σφίξει.
- Αφού κρυώνει προσθέτουμε το μισό τυρί
- Και αδειάζουμε πάνω στην ωμή τάρτα.
Τάρτα Υλικά τάρτας:(Για μια ταρτιέρα νούμερο 30) - 2 κούπες φαριν απ
- Μισή κούπα γάλα εβαπορέ
- ¼ κούπας καλαμποκελαιο
- ¼ μαργαρίνη
- 1 κ.τ.γ αλάτι
Εκτέλεση τάρτας: - Βάζουμε στο μίξερ μας το αλεύρι με τη μαργαρίνη το λαδι το αλάτι και το μισό της ποσότητας του γάλακτος(το υπόλοιπο το κρατάμε για από πάνω)
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί χωρίς να ζυμωθούν πολύ.
- Στρώνουμε την τριφτή ζύμη μας σε ταρτιερα.κανουμε λίγες τρύπες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τη γέμιση.
Στο τέλος:
- ανακατεύουμε το υπόλοιπο τυρί της γέμισης με 1 αυγό και το υπόλοιπο γάλα της τάρτας και περιχύνουμε τη γέμιση.
- Ψήνουμε στους 180ο C για μια ώρα.
Καλή επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (83) | Εμφανίσεις: 82136 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|