| Υλικά: - 2 αυγά
- 1 φλυτζ. τσαγιού γάλα
- 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι απ
- 1 βανίλια
- βούτυρο ή μαργαρίνη για το τηγάνι
|
Εκτέλεση: - Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι να γίνει παχύρρευστος χυλός.
- Βάζουμε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε ένα κομματάκι βούτυρο. Λιώνει το βούτυρο και γυρνάμε το τηγάνι να βουτυρωθεί όλη η επιφάνειά του.
- Ρίχνουμε 4-5 κουταλιές από το μείγμα. Ψήνονται γρήγορα γι αυτό δεν ρίχνουμε πολλές για να τις προλαβαίνουμε. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια τις γυρνάμε κι από την άλλη.
- Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι από το μαυρισμένο βούτυρο αν έχει μείνει, ρίχνουμε νέο κομματάκι βούτυρο και συνεχίζουμε.
- Σερβίρουμε με μέλι και κανέλλα, ή με ζάχαρη ή με πετιμέζι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (87) | Εμφανίσεις: 54441 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |