Όταν ήμουν μικρή δεν ήθελα να βλέπω στο φαγητό κρεμμύδια, μαϊντανούς, πιπεριές κλπ. Γι' αυτό η μανούλα μου τα άλεθε όλα έτσι ώστε να μην φαίνονται. Ήμουν περίεργο παιδί τελικά... έτσι μας έφτιαχνε αυτά τα μοσχομυριστά μπιφτεκάκια.Υλικά για τα μπιφτέκια (6 μικρά μπιφτεκάκια):
- ½ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 πιπεριά πράσινη μέτρια
- Αρκετό μαϊντανό
- Λίγο δυόσμο φρέσκο
- Αλάτι 2 κουταλάκια του τσαγιού (μικρό) ή ανάλογα με τα γούστα
- Πιπέρι ½ κουταλάκι του τσαγιού (μικρό) ή ανάλογα με τα γούστα
- Ρίγανη 2 κουταλάκια του τσαγιού (μικρό) ή ανάλογα με τα γούστα
- 1 όχι γεμάτο φλιτζανάκι του καφέ μουστάρδα
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ή Baking Powder
- Φρυγανιά τριμμένη περίπου 1 κούπα του τσαγιού και λιγότερο ώστε να πλάθονται τα μπιφτέκια
Υλικά για τις πατάτες: - Πατάτες
- 1 πορτοκάλι ολόκληρο καθαρισμένο
- Χυμός από μισό λεμόνι
- ½ κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
- ¼ της κούπας του τσαγιού νερό
- ½ κούπα του τσαγιού ουίσκι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση:
Χτυπώ στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από τον κιμά και τη φρυγανιά και τέλος τα ανακατεύω όλα μαζί. Αφήνω τον κιμά για λίγο στο ψυγείο να σφίξει, κόβω τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις αραδιάζω σε μια γάστρα. Βάζω τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες στο μούλτι και περιχύνω με το μίγμα αυτό τις πατάτες. Κλείνω τη γάστρα και ψήνω στους 180οC για 30 λεπτά. Έπειτα πλάθω 6 μικρά μπιφτέκια, τα βάζω πάνω από τις πατάτες και ψήνω με κλειστή τη γάστρα για άλλα 30 λεπτά. Τέλος ανοίγω τη γάστρα για 10-15 λεπτά ώστε να πάρουν λίγο χρώμα τα μπιφτέκια μου. Καλή επιτυχία!!!
Υ.Γ. Μη με περάσετε για αντίχριστη που βάζω συνταγή για μπιφτέκια Μεγάλη Δευτέρα. Απλά σήμερα βρήκα λίγο χρόνο να βάλω συνταγές. Προσθήκη ως Αγαπημένο (74) | Εμφανίσεις: 81064 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |