Τάρτα μανιταριών με μπέικον |
|
Έχει υποβληθεί από margarita79
|
Κυριακή, 13/12/09 |
Σελίδα 1 από 2 Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε μια φίλη, η Νατάσσα. Μου ειπε οτι την κανει η μητερα της σε καθε τραπεζι με μεγαλη επιτυχια και βεβαια ειχε δικιο: ειναι εξαιρετικη!!Υλικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ αλευρι
- 125 γρ. βουτυρο
- 2 κροκοι
- λιγο αλατι
- 2-3κ.σ παγωμενο νερο
Για τη γέμιση
- 1 κονσερβα μανιταρια (εγω εβαλα φρεσκα)
- 1 κρεμμυδι κομμενο σε λεπτες φέτες
- 250 γρ. γραβιερα (εγω εβαλα μισο μισο με ρεγκάτο)
- 3 αυγα
- 1 μικρη κρεμα γαλακτος
- 5-6 φετες μπεικον ή καπνιστο ζαμπον
- Λιγο πιπερακι
- 1-2 κ.σ κρασι λευκο
- Ελαχιστο μοσχοκαρυδο (προαιαρετικα)
Εκτέλεση
- Χτυπαμε όλα τα υλικα της ζύμης στο μιξερ στην αρχη γινεται ψιχουλιαστη και οσο ζυμωνουμε σφιγγει. Συνεχιζουμε με το μιξερ μεχρι να γινει η ζυμη μας μια μπαλα γυρω απο το γαντζο
- Την ανοιγουμε λιγο με ενα πλαστη και τη στρωνουμε σε μια ελαφρως βουτυρωμενη ταρτιερα κανωντας λιγες τρυπες με ενα πηρουνι στην επιφανεια.
- Σοταρουμε τα μανιταρια, το κρεμμυδι και το μπεικον στο τηγανι, σβηνουμε με το κρασακι και ριχνουμε πιπερι. Φροντιζουμε να πιουν τα υγρα τους.
- Προσθετουμε την κρεμα και αφηνουμε λιγο να κρυωσει.
- Ριχνουμε τα τυρια και τα αυγα χτυπημενα ανακατευουμε και απλωνουμε πανω απο τη ζυμη (αν θελουμε πασπαλιζουμε λιγο εξτρα τυρακι).
- Ψηνουμε για 50 λεπτα στους 180 βαθμους στον αερα (αν διετε οτι ροδίζει η επιφανεια νωριτερα σκεπαστε με ενα αλουμινοχαρτο και συνεχιστε το ψησιμο.
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (87) | Εμφανίσεις: 85173 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )
|