Πρόκειται στην ουσία για υγρό κέικ σοκολάτας, το οποίο βρήκα σε περιοδικό χωρίς την επικάλυψη και τις βανίλιες. Μπορεί να γίνει και χωρίς την επικάλυψη και να το συνοδεύσουμε ακόμη και ζεστό με παγωτό.
Υλικά για το κέικ:
- 250gr σοκολάτα κουβερτούρα
- 200gr βούτυρο
- 100gr ζάχαρη άχνη
- 2 συσκευασίες βανίλια
- 4 αυγά
- Υλικά για την επικάλυψη:
- 100gr λευκή σοκολάτα
- Λίγη κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση: Βάζω την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος στο μάτι της κουζίνας σε πολύ μικρή θερμοκρασία ώστε να λιώσουν και να μην καεί η σοκολάτα. Αν θέλετε μπορείτε να τα λιώσετε σε μπεν μαρί. Εμένα με βολεύει ο πρώτος τρόπος. Έπειτα κατεβάζω από το μάτι και προσθέτω τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τέλος τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύω πολύ καλά. Ρίχνω το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ (εγώ χρησιμοποιώ μικρή καρδιά ή τη στενόμακρη την απλή φόρμα) και ψήνω στους 190oC στον αέρα μέχρι η οδοντογλυφίδα που θα τρυπήσουμε το κέικ να βγει υγρή αλλά χωρίς ίχνη από αυτό. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την επικάλυψη ως εξής. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος λιώνουμε την λευκή σοκολάτα (ή σε μπεν μαρί) προσθέτουμε λίγη κρένα γάλακτος και το βούτυρο κι ανακατεύουμε. Με αυτή την επικάλυψη περιχύνουμε το κέικ το οποίο στη μέση του θα βαθουλώσει λιγάκι (επειδή είναι υγρό δεν παραμένει φουσκωμένο). Έχω χρησιμοποιήσει την ίδια ακριβώς συνταγή για το κέικ σε φόρμα για 12 muffin τα οποία τα έψησα για 10-12min σε πολύ δυνατό φούρνο με αποτέλεσμα εκπληκτικό. Αυτά τα σερβίρουμε μόλις βγουν από το φούρνο με παγωτό δίπλα τους και η σοκολάτα τρέχει ρευστή από μέσα τους. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (96) | Εμφανίσεις: 74696 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |