Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα Για 4 άτομα Υλικά - ¼ κούπας ελαιόλαδο
- ¼ κούπας ξύδι βαλσάμικο
- 4 φιλέτα γαλοπούλας
- 3 κουταλιές μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1,5 κούπα βρασμένα κάστανα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 3 κουταλιές νερό
(πουρές γλυκοπατάτας)
- 1 κιλό γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- ¼ κούπας βούτυρο
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
- ½ κουτ. γλυκού κάρδαμο
Εκτέλεση Σε ένα σκεύος ανακατεύετε το ελαιόλαδο και το ξύδι και μαρινάρετε τα φιλέτα της γαλοπούλας σε περιβάλλον δωματίου για 1 ώρα. Ψήνετε στη συνέχεια τη γαλοπούλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 περίπου λεπτά. Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύετε τα κάστανα, το σκόρδο και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Συμπληρώνετε 3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο και 3 κουταλιές νερό. Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει για 3-4 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τα φιλέτα της γαλοπούλας σε λεπτές φέτες και περιχύστε κάθε φιλέτο με ζεστή σάλτσα. Για τον πουρέ βράζετε τις γλυκοπατάτες για 20 λεπτά και τις σουρώνετε καλά. Στη συνέχεια κάνετε τις πατάτες πουρέ και προσθέτετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κάρδαμο και ανακατεύετε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 14914
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |