Σελίδα 1 από 2 Αυτή η συνταγή για αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε. Είχα πει να φτιάξω απόψε στα παιδιά μπουτάκια κοτόπουλου με μουστάρδα και μπύρα αλλά μόλις έβαλα να τα ετοιμάσω, ανοίγω το ψυγείο και ανακαλύπτω ότι δεν έχω ούτε μουστάρδα ούτε μπύρα. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω μια μαρινάδα με ότι έβρισκα και ότι ήθελε προκύψει. Τελικά, έγιναν θεϊκά. Τα παιδιά τα τσάκισαν και του άντρα μου του έτρεχαν τα σάλια.
Υλικά
- 5 μπουτάκια κοτόπουλο
- 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- λίγο ελαιόλαδο
για τη μαρινάδα
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
- 1/2 κουταλάκι σουμάκ
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε τα μπουτάκια να πάρουν το μπάνιο τους για 1/2 ώρα. Σε ένα πιρέξ στρώνουμε το κρεμμύδι και βάζουμε τα μπουτάκια από πάνω. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε και 1/2 ποτήρι νερό (όχι επάνω στα μπουτάκια). Σκεπάζουμε το πιρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 1 1/2 ώρα. Στην 1 ώρα ψησίματος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο αλειφουμε με λίγη μαρινάδα και αφήνουμε τα μπουτάκια να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με πιτούλες ψημένες και ντοματούλα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (57) | Εμφανίσεις: 43018 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|