Υλικά
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές σισαμέλαιο
- 2 κουταλιές σογέλαιο
- 3 κούπες βρασμένο ρύζι
- 100 γρ.αρακά κατεψυγμένο και αποψυγμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, 250 γρ., ψιλοκομμένα
- 80 γρ. βλαστούς φασολιού. (bean sprouts)
- 2 to 3 κουταλιές soy sauceάσπρο πιπέρι
Διαδικασία
- χτυπάμε τα αυγά με το σισαμέλειο σε ένα μπόλ2. ζεσταίνουμε το σογέλαιο στο γουόκ ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
- όταν το λάδι έχει κάψει καλά και σχεδόν καπνίζει ελαφρά προσθέτουμε το ρύζι και το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ζεσταθεί καλά και όλο μαζί.
- προσθέτουμε την soy sauce και το πιπέρι, το τραβάμε όλο στη μια μεριά το τηγανιού ή του γουόκ και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και τα αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα περίπου να σταθούν.
- χρησιμοποιώντας τα μακριά τσόπ στίκς ή μια ξύλινη κουτάλα για γουόκ τεμαχίζουμε τα αυγά σε κομματάκια ή στενές λουριδίτσες και τα άσπρο πιπέρι αναμιγνύουμε με το ρύζι.
- Συνεχίζουμε να τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά και το σερβίρουμε
Μπορούμε να προσθέσουμε και βρασμένες γαρίδες ή καπνιστό χοιρινό (χάμ), όχι ζαμπόν. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 4592
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |