Εύκολο, γρήγορο, τέλειο!!!! Εξαιρετικά αφιερωμένο στους συνσαίτες Κυπραίους και Κυπραίες.
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου 110 γρ. κάθε ένα
- 110 γρ. Prosciutto
- 170 γρ. κατσικίσιο τυρί με μυρωδικά (δοκιμάστε χαλούμι)
- 16-20 μεγάλα φύλλα βασιλικού
- αλάτι /πιπέρι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ φρέσκο βούτυρο
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ βούτυρο
- 1 κούπα ξίδι από σέρι ή μπαλσάμικο
- 2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση Για τη σάλτσα Λειώνουμε το βούτυρο σε βαριά κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε μέχρι να εξατμισθεί περίπου το μισό. Αυτό θα μας πάρει περίπου 5-7 λεπτά.Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για άλλα 12-15 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 10 λεπτά για να πήξει. Για το κοτόπουλο Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βάζουμε τα στήθη του κοτόπουλου μέσα σε 2 φύλλα από πλαστική μεμβράνη και χτυπάμε μέχρι να έχει πάχος 1 – 1 ½ εκ. Γυρίστε την εξωτερική πλευρά του στήθους προς τα κάτω. Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με μία φέταProsciutto. Με το χέρι μας τρίβουμε το τυρί πάνω από το Prosciutto και καλύπτουμε με μία στρώση φύλλων βασιλικού. Τυλίγουμε σφικτά το ρολό και πιάνουμε την άκρη με μία οδοντογλυφίδα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο. Προσθέτουμε τα ρολά και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφαιρούμε τα ρολά από το φούρνο και βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες. Αφήνουμε να σταθούνε για 5 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 25661 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |