Υλικά - 1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας
- ½ ποτήρι λάδι
- 1 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια
- 3 πιπεριές (κόκκινες κίτρινες πράσινες)
- 2-3 καρότα
- Αλάτι πιπέρι
- 1 ποτήρι κρασί
- Λίγο κονφλάουρ για το δέσιμο της σάλτας.
- Για όσους τους αρέσει μια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση - Κόβουμε το φιλέτο σε μικρές λωρίδες και το βάζουμε με το λάδι σε κατσαρόλα να σοταριστεί ελαφρά.
- Σβήνουμε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά και προσθέτουμε λίγο νερό.
- Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν κοντεύει να είναι έτοιμο προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε για λίγο ακόμη ίσα ίσα να μαλακώσουν οι πιπεριές.
- Αδειάζουμε το φαγητό με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και δένουμε τη σάλτσα με το κονφλάουρ.
- Όποιος θέλει προσθέτει κρέμα γάλακτος στη σάλτσα και βράζει λίγο να δέσει.
- Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
- Συνοδεύεται με πιλάφι και άσπρο κρασί.
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 15189 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |