Απλά υπέροχη... μυρωδάτη και γρήγορη συνταγή... Πάνω από όλα όμως υγιεινή! Ακόμη και άν δεν τρώτε τα σπαράγγια πιστεύω θα ενθουσιαστείτε!
Τα υλικά μας - 500 gr. spaghetti no. 6
- 500 gr. πράσινα φρέσκα σπαράγγια
- 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 φυλλαράκια βασιλικό
- 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 6+2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας ζωμό από τα σπαράγγια
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Παρμεζάνα
Ας δούμε πώς φτιάχνεται - Καθαρίζουμε αφαιρώντας το σκληρό μέρος και πλένουμε τα σπαράγγια.
- Κάνουμε δεματάκια μικρά δένοντας 4-5 σπαράγγια μαζί.
- Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
- Ταυτόχρονα βάζουμε να γίνονται τα μακαρόνια.
- Στο multi βάζουμε τον μαϊντανό,το πολτοποιημένο σκόρδο,τον βασιλικό,τις 6 κουταλιές ελαιόλαδο,τον ζωμό από τα σπαράγγια,λίγο αλάτι και πολτοποιούμε.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα καίμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Περιχύνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα μαϊντανού και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με 4-5 σπαράγγια σε κάθε πιάτο. Ρίχνουμε αρκετές φλύδες παρμεζάνας και extra φρεσκοτιμμένο πιπέρι, άν θέλετε! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7053
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |