Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φτερούγες κοτόπουλου γλυκές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από MYTOUTSIKO   
Δευτέρα, 09/08/10
Υλικα (4 μεριδες):
  • 2 κουτ. σ. ελαιολαδο ή ηλιελαιο
  • 2 κουτ. σ. φρέσκο χυμο πορτοκαλι
  • 2 κουτ. σ. σαλτσα σογιας
  • 2 κουτ. σ. μελι
  • 1/2 κουτ. γλ. παπρικα
  • 1 σκελιδα σκορδο, ψιλοκομμενο
  • 8-12 φτερουγες κοτοπουλου
 Εκτελεση:
  • Ριξτε σ' ενα μπολ ολα τα υλικα εκτος απο τις φτερουγες και ανακατεψτε καλα μ' ενα πιρουνι
  • Προσθεστε τις φτερουγες και ανακατεψτε ωσπου να καλυφθουν απο τη σαλτσα. Καλυψτε το μπολ με πλαστικη μεμβρανη και  βαλτε το στο ψυγειο για 1-2 ωρες, ωστε το κοτοπουλο να μαριναριστει.
  • Οταν ειστε ετοιμοι να ψησετε προθερμανεται το φουρνο στους 200 C.
  • Απλωστε τις φτερουγες σ' ενα ταψι και ριξτε ομοιομορφα το υπολοιπο της σαλτσας επανω τους. Βαλτε τις φτερουγες να ψηθουν για 15 λεπτα και υστερα γυριστε τες απο την αλλη πλευρα και ψηστε για αλλα 15 λεπτα.

 Μπορειτε αντι για μελι να χρησιμοποιησετε σιροπι απο σφενδαμι.

Επισης, αφου γυρισετε τις φτερουγες μετα τα πρωτα 15 λεπτα, μπορειτε να τις νοστιμεψετε ακομη περισσοτερο ριχνοντας επανω τους περιπου 2 κουταλιες σουσαμι


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6715
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 10-08-2010 08:06
 
Eιδικά αυτό με το σουσάμι μου άρεσε πολύ! Νομίζω οτι θα το δοκιμάσουμε
 
mariaZ
2. 18-08-2010 18:56
 
ΜariaZ χαιρομαι που σου αρεσε η συμβουλη μου για το σουσαμι.Ελπιζω να σου αρεσε και στην πραξη (αν το εφτιαξες δλδ).Εμενα παντως ειναι πλεον το αγαπημενο μου φαγητο γι' αυτο το δημοσιευσα αλλωστε.Ελπιζω να ηταν αρκετα καλο και να σε ικανοποιησε οταν το δοκιμασες,ωστοσο αν δεν το εχεις κανει ακομα ευχομαι να σε ικανοποιησει στο μελλον... :zzz
 
MYTOUTSIKO

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/06/11 )