Yλικά - 4 μεγαλα φιλέτα κοτόπουλου
- 800γρ μπεικον (περιπου ισως χρειαστει και περισσοτερο ή λιγοτερο για να καλυφθουν τα ρολα)
- Μανιταρια φρεσκα ψιλοκομμένα
- Πορτοκαλί πιπερια ψιλοκομμένη
- Μουσταρδα
- Τυρι σε μπαστουνάκια (μοτσαρέλα ή κεφαλοτύρι)
- 1 κουτάκι ''σπιτικο'' ζωμο κρεατος ή 1 κυβο
- 1 κ.σ κρασι λευκο
- Αλατι πιπερι
Για τα μανιτάρια α λα κρεμ - 1 κουτακι κρεμα γαλακτος
- Λιγο κρασι λευκο
- Μανιτάρια φρεσκα
Εκτέλεση - Απλώνουμε ενα κομματι αλουμινόχαρτο για καθε φιλέτο.
- Απλωνουμε απο πανω τις φετες μπεικον ετσι να καλυπτει η μια την αλλη.
- Ακουμπαμε απο πανω το φιλέτο.
- Το αλατοπιπερώνουμε και αλειφουμε μουσταρδα
- Βαζουμε στην ακρη τα μανιταρια και την πιπερια, σωταρισμενα και σβησμενα με 1 κουταλια κρασι και απο πανω ενα μπαστουνάκι τυρι.
- Πιανουμε το φιλετο μαζι με το αλουμινοχαρτο και το γυρναμε πολυ σφικτα μια φορα. Μετα αφηνουμε το αλουμινοχαρτο και φταχνουμε σφικτο ρολακι και το τυλιγουμε στο αλουμινοχαρτο σαν καραμελα.
- Σε μια κατσαρολα με χλιαρο νερο διαλυουμε τον κυβο και βαζουμε μεσα τα ρολα να βρασουν για 1 ωρα.
- Τα φηνουμε να κρυωσουν και τα ανοιγουμε.
- Σε ενα αντικολλητικο τηγανι σωταρουμε τα ρολα σε βουτυρο να ροδισουν απο ολες τις πλευρες.
- Κοβουμε σε φετακια και σερβιρουμε.
Για το α λα κρεμ- Κραταμε λιγο απο το ζωμο που εβρασαν τα ρολα και σωταρουμε τα μανιταρια σε λιγο βουτυρο.
- Σβηνουμε με ελαχιστο κρασι αλατοπιπερωνουμε και προσθετουμε το ζωμο και την κρεμα γαλακτος μεχρι να δεσει η σαλτσα.
Συνοδευουμε με ρυζι πολίτικο και διαφορα λαχανικά σωτέ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 13836 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |