Υλικά - 2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
- 1/2 φλυτζάνι teriyaki sauce
- 2 κ.σ. λάδι (ελαιόλαδο)
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.σ. μέλι
- 1/4 φλ. σησαμέλαιο
- 2 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση - Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπωλ όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι.
- Αφήνουμε τις φτερούγες μία νύχτα στη μαρινάτα μέσα στο ψυγείο, γυρίζοντας τες πού και πού.
- Τις ψήνουμε σε ταψί ή σχαράκι φούρνου (με το ταψί από κάτω για να πέφτουν τα υγρά κατά το ψήσιμο) για μισή ώρα περίπου αλείφοντάς τες πού και πού με τη μαρινάτα που μας έχει περισσέψει.
- Όση μαρινάτα περρισέψει, την βάζω στο γουόκ (ή στο τηγάνι) να δέσει, μαζί με κορν φλάουρ αν χρειαστεί.
- Προσθέτω έπειτα την σάλτσα πάνω στο ψημένο και σερβιρισμένο κοτόπουλο μέσα σε μία πιατέλα και πσπαλίζω από πάνω με το σουσάμι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7290 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |