Υλικά - 500 γρ. αχιβάδα ψιλή
- 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι κόκκινο πιπέρι (καγιέν) ή πάπρικα
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 110γρ. μυζήθρα πικάντικη και σκληρή, τριμμένη στον τρίφτη
- Λίγο άνηθο
Εκτέλεση - Βράζετε τα αχιβαδάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Διαλύετε αυτό το νερό στο γιαούρτι και το ρίχνετε στα μακαρόνια.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζεσταίνετε μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Περιχύνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε ελαφρά.
- Πασπαλίστε με το τυρί το κόκκινο πιπέρι και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.
Η συνταγή αυτή προέρχεται από τα Δωδεκάνησα και γίνετε εξίσου ωραία με κοφτό μακαρονάκι και πένες. Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3789
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |