Η κολαση της πατατας και του λουκάνικου και του τυριού σε 10 λεπτά!!Η συνταγή είναι μια παραλλαγή Τηνιακής συνταγής, νόστιμη, εύκολη και οικονομική. Υλικά: ![__21 __21](https://www.greekmasa.gr/images/cooks_fotos5/__21.jpg) 2 μεγάλες πατάτες- 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, μοσχαρίσια ή χοιρινά
- 200 γρ. καπνιστό τυρί
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
- λίγη πάπρικα
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Εκτέλεση: - Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τι κόβουμε σε χονδρές ροδέλες.
- Τις στρώνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λάδι.
- Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα μανιτάρια, προσθέτοντας το δενδρολίβανο.
- Τα αδειάζουμε πάνω στις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το τυρί που έχουμε χοντροτρίψει με τη φλούδα του.
- Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
- Ψήνουμε στους 180° για 10′ περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα το τυρί.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5311
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |