Υλικά
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- 80 γρ. λιαστές ντομάτες,
- 1 κ.σ. κάπαρη,
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο,
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο,
- 250 ml ζωμός κοτόπουλο,
- 3 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες (400 γρ. περίπου),
- 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια ψιλ/νη,
- 1 κ.γ. δυόσμο ψιλ/νο.
Εκτέλεση
Πλένουμε, σκουπίζουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ακουμπάμε σε μια πιατέλα με την πέτσα προς τα πάνω. Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι και τις ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και την κάπαρη. Ανακατεύουμε τις λιαστές ντομάτες με την κάπαρη και τον μαϊντανό και μοιράζουμε το μίγμα πάνω στα φιλέτα. Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολά και τα δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα φιλέτα απ’ όλες τις πλευρές. Μετά προσθέτουμε ζεστό τον ζωμό κοτόπουλο και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε τα ρολά από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά. Στο ζωμό προσθέτουμε οι τριμμένες φρέσκιες ντομάτες, ο δυόσμος, η ρίγανη και βράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά. - Σερβίρουμε τα φιλέτα κομμένα σε φέτες και περιχυμένα με την σάλτσα ντομάτας. Συνοδεύονται τέλεια με λευκό ρύζι, ζυμαρικά, πουρέ ή με πατάτες τηγανητές. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7057 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |