Σελίδα 2 από 2 Υλικά για τη ζύμη: - 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 125 γρ. βούτυρο παγωμένο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. νερό παγωμένο
- αλάτι-πιπέρι
| για τη γέμιση: - 250 γρ. μπέικον
- 250 γρ. κασέρι τριμμένο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλυτζ. γάλα
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
|
Εκτέλεση Για τη ζύμη Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Αρχίζετε να τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο μαζί για να γίνουν σαν τραχανάς. Προσθέτετε το αυγό και 1 κ.σ. νερό παγωμένο και αρχίζετε να ζυμώνετε. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη κουταλιά νερό αν είναι σκληρή η ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα. | ![p9280024_400 p9280024_400](https://www.greekmasa.gr/images/p9280024_400.jpg) | Βουτυρώνετε μια τάρτα και απλώνετε τη ζύμη για να την καλύψει και στα πλάγια. Τρυπάτε εδώ κι εκεί με ένα πηρούνι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, με αέρα, στη μέση του φούρνου για 20 λεπτά. | ![p9280026_400 p9280026_400](https://www.greekmasa.gr/images/p9280026_400.jpg) | Για τη γέμιση Ψιλοκόβετε το μπέικον και το τηγανίζετε χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να χρυσίσει. Στραγγίζετε το περιτό λίπος. Τρίβετε το τυρί. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.Στρώνετε το μπέικον στη μισοψημένη τάρτα. Καλύπτετε με το τυρί και τέλος ρίχνετε το μείγμα των αυγών.
Ψήνετε την τάρτα για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς με αέρα. | ![p9280028_400 p9280028_400](https://www.greekmasa.gr/images/p9280028_400.jpg) |
Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (77) | Εμφανίσεις: 70003
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|