Σελίδα 1 από 2 Η συνταγή είναι από παλιό περιοδικό και λίγο πειραγμένη. Τη φτιάχνω χρόνια τώρα κι έχω κολλήσει στη συγκεκριμένη. Είναι πολύ εύκολο, νόστιμο, ευπαρουσίαστο και δροσερό μετά από τα χορταστικά χειμερινά γεύματα. Επίσης όσες φορές το έχω φτιάξει αρέσει σε μεγάλους και μικρούς. Υλικά Για τη βάση: - 200gr μπισκότα Μιράντα τριμμένα (από το κουτί με τις δύο στρώσεις αφήνουμε 7-8 περίπου)
- 100gr βούτυρο λιωμένο
- Υλικά για τη γέμιση:
- 400gr τυρί κρέμα (δύο πακέτα μικρά)
- 240gr γάλα ζαχαρούχο (λίγο παραπάνω από το μισό της κονσέρβας)
- 400gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (την κρέμα πριν την έχουμε αρκετή ώρα στο ψυγείο)
- 2/3 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
Για την επικάλυψη: - Ένα βαζάκι μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο ή φράουλα
- 1/3 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
Η ζελατίνη που χρησιμοποιώ είναι σε φακελάκι των 10 γραμμαρίων.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο μαζί με το βούτυρο και το τοποθετούμε σε μια φόρμα κατά προτίμηση με στεφάνι διαμέτρου 20-22 εκατοστών. Πιέζουμε προς τα κάτω καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα.
|
| Αφήνουμε όλη την ποσότητα της ζελατίνας να μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό κι έπειτα ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε πολύ καλά το τυρί με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε τα 2/3 του υγρού που έχει δημιουργηθεί από το λιώσιμο της ζελατίνας.
|
| Ανακατεύουμε και πάλι καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας τώρα πολύ απαλά. Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο.
|
| Το 1/3 του υγρού με την λιωμένη ζελατίνα το ανακατεύω με τη μαρμελάδα και το αφήνω για λίγο στο ψυγείο. Μετά από λίγο τοποθετούμε το μίγμα της μαρμελάδας πάνω από την κρέμα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο. Βάζω ζελατίνα στην μαρμελάδα διότι όσο μένει στο ψυγείο βγάζει νερά πράγμα που δεν μου αρέσει καθόλου. Ξεφορμάρουμε περνώντας τη μύτη ενός μαχαιριού γύρω γύρω από το γλυκό την επόμενη ημέρα.
|
|
Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (77) | Εμφανίσεις: 105137 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|