Έχει υποβληθεί από Mary
|
Δευτέρα, 28/09/09 |
Σελίδα 1 από 2 Υλικά για τη ζύμη: - 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 125 γρ. βούτυρο παγωμένο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. νερό παγωμένο
- αλάτι-πιπέρι
| για τη γέμιση: - 250 γρ. μπέικον
- 250 γρ. κασέρι τριμμένο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλυτζ. γάλα
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
|
Εκτέλεση Για τη ζύμη Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Αρχίζετε να τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο μαζί για να γίνουν σαν τραχανάς. Προσθέτετε το αυγό και 1 κ.σ. νερό παγωμένο και αρχίζετε να ζυμώνετε. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη κουταλιά νερό αν είναι σκληρή η ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα. | | Βουτυρώνετε μια τάρτα και απλώνετε τη ζύμη για να την καλύψει και στα πλάγια. Τρυπάτε εδώ κι εκεί με ένα πηρούνι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, με αέρα, στη μέση του φούρνου για 20 λεπτά. | | Για τη γέμιση Ψιλοκόβετε το μπέικον και το τηγανίζετε χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να χρυσίσει. Στραγγίζετε το περιτό λίπος. Τρίβετε το τυρί. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.Στρώνετε το μπέικον στη μισοψημένη τάρτα. Καλύπτετε με το τυρί και τέλος ρίχνετε το μείγμα των αυγών.
Ψήνετε την τάρτα για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς με αέρα. | |
Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (77) | Εμφανίσεις: 69993 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|
Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/07/15 )
|