Έχει υποβληθεί από margarita79
|
Σάββατο, 31/10/09 |
Σελίδα 1 από 2 Το φαγάκι αυτο το ειδα στην εκπομπη ''Κάτι ψήνεται'' και το ειχαν σαν συνοδευτικο κρεατος. Θα μπορουσα καλλιστα να το ονομασω ''ογκρατεν πατατας'' αλλα επειδη γινεται πολυ λεπτο, ειναι σαν πιτσα με βάση πατατας. Σας δινω τη συνταγη με καποιες δικες μου προσθήκες. Να το δοκιμάσετε!! Υλικά (Για μια λαμαρίνα φουρνου) - Πατάτες σε ροδέλες ψιλά κομμένες(τοσες ωστε να καλυψετε τη λαμαρινα με μια στρωση)
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκαρυδο
- Τυριά τριμμένα(εγω εβαλα,κασερι,ρεγκατο,γκουντα)
- 5-6 φετες ζαμπον κομμενες ζουλιεν
- Μπεικον(προαιρετικα)
- 400-500 μλ κρέμα γάλακτος (εγω εβαλα 1,5 κουτί γαλα εβαπορε)
Εκτέλεση Κοβουμε τις πατατες με το μαχαιρι ή με μαντολίνο σε πολυ λεπτες φέτες.- Τις στρωνουμε σε μια στρωση σε ελαφρα λαδωμενη λαμαρινα και ριχνουμε αλατι,πιπερι και μοσχοκαρυδο (Προσοχη στο αλατι που θα βαλετε αν τα τυρια ειναι αλμυρα).
- Κοβουμε τα αλλαντικα, τα ριχνουμε απο πανω και πασπαλιζουμε την επιφανεια με τυρια.
- Ραντιζουμε με την κρεμα γαλακτος ή το γαλα εβαπορε.
- Ψηνουμε στους 180-190 βαθμους για μια ωρα περιπου μεχρι να ροδισει η επιφανεια.
Καλή επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (75) | Εμφανίσεις: 58627 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/11/09 )
|