Σελίδα 1 από 2 Η συνταγή αυτη ειναι επαγγελματική συνταγη για κρεπες απο κρεπερί. Εχει περισσοτερα υλικα απο τη συνηθισμενη αλλα ειναι η καλυτερη ζύμη κρεπας που εχω δοκιμάσει. Υλικά (για 30 μεγάλες κρεπες) - 5 αυγα
- 2 βανιλιες
- 3 κ.γ αλατι
- 2 κ.γ ζαχαρη
- 1 κουτακι μπυρα
- 2 κουτια γαλα εβαπορε
- 1 φακελακι μπεικιν
- 1 κιλο αλευρι γ.ο.χ
- 1 ποτηρι ηλιελαιο
- 2 ποτηρια νερο
Εκτέλεση - Χτυπάμε ολα τα υλικα εκτος απο το νερο στο μιξερ για 5 λεπτα.
- Προσθετουμε το νερο και αφηνουμε να χτυπηθει το μειγμα για αλλα 10 λεπτα.
- Μολις εχουμε ενα λειο μειγμα αρχιζουμε την παρασκευη κρεπας.
- Σε μεγαλο αντικολλητικο τηγανι βαζουμε λιγη λιπαρη ουσια βιταμ ή λαδι και σκουπιζουμε με χαρτι.
- Μολις ζεσταθει το τηγανι μας ριχνουμε μια κουταλα απο το μειγμα κουναμε να απλωθει παντου και αφηνουμε να ψηθει.
- Μολις σταθεροποιηθει στα πλαινα (στις ακρες) τη γυριζουμε απο την αλλη πλευρα.
- Συνεχιζουμε και με τις υπολοιπες και τακτικα ανανεωνουμε τη λιπαρη ουσια στο σκευος μας.
- Αν προκειται για αλμυρη κρεπα ριχνουμε μεσα στο τηγανι τα τυρια και τα υπολοιπα υλικα.
- Διπλωνουμε σε τριγωνο και σερβιρουμε.
- Αν θελουμε να φτιαξουμε γλυκια κρεπα βγαζουμε τις κρεπες μολις ειναι ετοιμες και γεμιζουμε μετα με μερεντα, μπισκοτο τριμμενο, ξηρους καρπους, μπανανα ή οτι αλλο μας αρεσει.
Επειδη το μειγμα ειναι αρκετο μπορουμε να το βαλουμε σε κλειστο μπωλ στο ψυγειο. Διατηρειται ανετα για 3-4 μερες. Καλη επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (81) | Εμφανίσεις: 111902 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|