Έχει υποβληθεί από zoi
|
Τρίτη, 06/11/07 |
Υλικά Για τη βάση: - Μισό πακέτο μακαρονάκι κοφτό βρασμένο με αλατάκι (τις περισσότερες φορές βάζω ριγκατόνι ή πένες αλλά δεν είχα αυτή τη φορά)
- Μισό πακέτο και λίγο παραπάνω λιγκουίνι βρασμένα με αλατάκι
- Δεν χρησιμοποιώ ποτέ τα χοντρά μακαρόνια διότι δεν κάθονται να τα πιρουνιάσω και να τα ευχαριστηθώ, είναι λίγο ατίθασα.
- Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο ή σε κύβους
Για τη γέμιση:- 250gr κιμά μοσχαρίσιο
- 2-3 μελιτζάνες χωρίς φλούδα, κομμένες σε κύβους, ξεπικρισμένες και ψημένες στο φούρνο με ελάχιστο ελαιόλαδο για 20 λεπτά
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κουτί συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- Τυρί φέτα σε κύβους
Για τη μπεσαμέλ:- 1 lt γάλα
- 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 κούπα του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- 50gr βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση Για τη βάση: Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με λίγο αλάτι και με το κεφαλοτύρι.
|
| Για τη γέμιση: Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη κι αφήνουμε τη γέμιση να μισοβράσει. Τέλος προσθέτουμε την φέτα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση. |
| Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ: Για να φτιάξω την μπεσαμέλ βάζω σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι το περισσότερο γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύω στο μίξερ το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι και το αυγό, ρίχνω το μίγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύω με το σύρμα. Προσθέτω και το κεφαλοτύρι και έχω μια ωραία κρέμα μπεσαμέλ. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τη γέμιση και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα τριμμένη. |
|
Ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 16061 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )
|