Απαιτούμενος χρόνος 1 ½ ώρα Υλικά Για το ρολό - 500 γρ. κιμά
- 1 αυγό
- 3- 4φρυγανιές
- 1 μέτριο κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλίτσα μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
- 1 κουταλιά ξύδι
- 1 ντομάτα μικρή ψιλοκομμένη
- Αλάτι πιπέρι ρίγανη δυόσμο
- Λάδι
Για τη γέμιση - 3 αυγά βρασμένα (σφιχτά)
- 1 πιπεριά κέρατο και ένα καρότο
- Τυρί τριμμένο προαιρετικά
Συνοδευτικά - Πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- Τρείς λωρίδες μπέικον
- Αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη
- Λάδι, λεμόνι
Διαδικασία Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά τη φρυγανιά τριμμένη το κρεμμύδι και το σκόρδο περασμένα από το multi, το αυγό κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα όπως τα μπιφτέκια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου στρώνουμε το μείγμα του κιμά και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης (βλέπε Φώτο). Τυλίγουμε το ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί προσεκτικά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο και προσέχοντας να πάει στην κάτω μεριά το σημείο ένωσης του ρολού. Βάζουμε τις λωρίδες του μπέικον πάνω από το ρολό. Τοποθετούμε στο ταψί μας, γύρω από το ρολό, τις πατάτες με τα μπαχαρικά τους το λεμόνι και λίγο λάδι . Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα ή ώσπου να έχουν ψηθεί οι πατάτες . Καλό είναι να σκεπάσουμε το ταψί στην αρχή με αλουμινόχαρτο το οποίο θα αφαιρέσουμε λίγο πριν το τέλος του ψησίματος για να ροδίσει το φαγητό μας. Το ρολό μπορεί να ψηθεί και μόνο του και να το συνοδεύσουμε με βραστά λαχανικά, πιλάφι με σάλτσα ή ότι άλλο επιθυμούμε. Μου έχουν πει ότι μπορεί να μείνει στην κατάψυξη και να μαγειρευτεί όταν το χρειαστούμε ,αλλά επειδή δεν καταψύχω παρά μόνο τα ποτήρια της μπύρας!!! Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει. Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη. Προσθήκη ως Αγαπημένο (35) | Εμφανίσεις: 49351 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |