Υλικά:
- 1 πακέτο βούτυρο των 250 gr
- 6 αυγά
- 1/2 φλιτζάνi τσαγ. ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 φλιτζάνια τσαγ. καρύδα
- 1 φλιτζάνι τσαγ. αλεύρι
- 5 κουταλάκι μπέικιν παουντερ
- 1 βανίλια
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
Για το σιρόπι:
- 4 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
- 5 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
(οι αναλογίες είναι για ταψί διαμέτρου 35cm) Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά εκτός από τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα το κονιάκ και τα αυγά ένα-ένα. Τέλος προσθέτουμε και τα στερεά. Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, για 35 λεπτά στους 180°C. Οταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει ελαφρά. Περιχύνουμε το γλυκό χωρίς να το κόψουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και να πιει το σιρόπι(κρύο το γλυκό, ζεστό το σιρόπι). Μην τρομάξετε όταν ρίξετε το σιρόπι και πλημμυρίσει το γλυκό, θα το απορροφήσει όλο. Τρώγεται σκέτο αλλά ταιριάζει πολύ και σερβιρισμένο με μια μπαλίτσα παγωτό και σιρόπι βύσσινο για ντεκορ.
Αν αφαιρέσουμε την καρύδα και χωρίς άλλη αλλαγή, έχουμε το κλασσικό ρεβανί. Ακόμα, η καρύδα μπορεί να αντικατασταθεί από αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 23698 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |