Επιλογές μελών
Τετάρτη, 05/06/24
Βασικό Μενού
Αρχική Συνταγές μελών Μαγειρική - Κρέατα Χοιρινό μπούτι με δαμάσκηνα και βερίκοκα
Χοιρινό μπούτι με δαμάσκηνα και βερίκοκα |
Έχει υποβληθεί από KristineS | ||||||||||||||||
Κυριακή, 16/11/08 | ||||||||||||||||
Αγαπημένη συνταγή την οποία δημιούργησα ειδικά για τις μέρες των γιορτών. Είναι γρήγορη στην κατασκευή της και εύγευστη. Τo μείγμα 5 μπαχαρικώ το βρίσκετε σε καταστήματα που πουλάνε κινάζικα τρόφιμα ή στο Βασιλόουλο στο ράφι με τα έθνικ τρόφιμα, με ακριβώς αυτή την ετικέτα (Μείγμα 5 μπαχαρικών). Υλικά
ΥλικάΣε ένα μπολ βάζουμε το χυμό με το κρασί και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα στη μέση και τα βάζουμε μέσα στο μείγμα χυμού - κρασιού και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. Βάζουμε το χοιρινό σε σχάρα μέσα σε σκεύος με καπάκι, το χαράζουμε μπακλαβαδωτά, το αλείφουμε με το γλάσο μελιού και μπήγουμε στο κέντρο κάθε ρόμβου ένα γαρίφαλο. Στραγγίζουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα και τη μαρινάδα τη ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με το χοιρινό. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 150 βαθμούς, για 7-8 ώρες τουλάχιστον (Ανάλογα με το βάρος, αν είναι γάλακτος θέλει γύρω στις 5 - 6 ώρες. Μισή ώρα πριν το τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 23710 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/10 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 11/05/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023