Έχει υποβληθεί από Faye
|
Πέμπτη, 15/01/09 |
Υλικά
- 6 μέτριες μελιτζάνες
- 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομένα
- 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομένα
- 1 φλ.τσαγιού φρυγανιά τριμένη
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 11/2 φλ.τσαγιού τυρί τριμένο
- 3 αυγά
- αλάτι, πιπέρι, μαιντανό
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μάση κατά μήκος.
- Τις χαράζουμε σταυρωτά στην κομμένη πλευρά και τις πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι.
- Τις αφήνουμε για μια ώρα. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.
- Τις αλείφουμε με μπόλικο λάδι και τις βάζουμε σε ταψί.
- Τις ψήνουμε 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Τσιγαρίζουμε με λάδι τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε μαζί για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, την φρυγανιά αφού τη μουσκέψουμε στο γάλα, τα αυγά χτυπημένα, μαιντανό ψιλοκομμένο, λίγο πιπέρι και 2/3 από το τυρί.
- Πιέζουμε με τη ράχη του κουταλιού την κομμένη επιφάνεια κάθε μισής μελιτζάνας,ώστε να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα.
- Το γεμίζουμε με το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε επάνω το υπόλοιπο τυρίκαι ψήνουμε τις μελιτζάνες σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 7759
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 27/04/10 )
|