Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Κοτόπουλο με κάρυ, μήλο, αμύγδαλα και σάλτσα γιαουρτιού
Κοτόπουλο με κάρυ, μήλο, αμύγδαλα και σάλτσα γιαουρτιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 07/02/09
Κοτόπουλο με κάρυ, μήλο, αμύγδαλα και σάλτσα γιαουρτιού - από την Ινδία.
Υλικά
  • 5 Μπουτάκια από κοτόπουλο, ή όποιο άλλο τμήμα του κοτόπουλου θέλουμε,
  • 4 κουταλιές βούτυρο η ½ φλιτζάνι λάδι,
  • 4 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα,
  • 1 κουταλιά σούπας αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη στο μπλέντερ,
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό,
  • 1 μήλο σε κυβάκια {σκληρό και προαιρετικά ξινό}.
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ,
  • αλάτι και πιπέρι,
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι,
  • 1 ½ κύβο ζωμό κότας,
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό π.χ.ΤΟΤΑΛ,
  • Συνοδεύεται από λευκό σπυρωτό πιλάφι.
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου με το βούτυρο, η το λάδι. Τα βγάζω από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο αφού ροδίσουν και σοτάρω στο ίδιο το λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα αμύγδαλα., και ακολούθως τα κομματάκια του μήλου. Τα αφήνω μισό λεπτό να μαραθούν ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνω στην συνέχεια το κάρυ και το αλατοπίπερο, και βάζω και τα κομμάτια του κοτόπουλου από επάνω, και ρίχνω τον ζωμό με το νερό πού τον έχω διαλύσει. Δοκιμάζω την γεύση, και αφήνω ¼ της ώρας να βράσουν να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσουν τα υλικά.

Σε ένα μπολ, φτιάχνω ένα κουρκούτι από γιαούρτι και αλεύρι, και το αραιώνω με αρκετές κουταλιές από την σάλτσα του φαγητού πού εν τω μεταξύ έχει γίνει και έχει αρχίσει και χυλώνει. Αφού αραιώσει το κουρκούτι, Βγάζω πάλι το κοτόπουλο κάπου ξεχωριστά για να δέσω την σάλτσα , και ρίχνω το κουρκούτι μέσα στο φαγητό με τα μήλα και ανακατεύω συνεχώς για 1-2 λεπτά να διαλυθεί και να μην έχει <ασπράκια >, και να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα, και κουνάω την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα, και να νοστιμέψει το φαγητό.

Συνοδεύεται και σερβίρεται επάνω από σπυρωτό πιλάφι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Είναι πολύ νόστιμο σε γεύση φαγητό και μοιάζει σαν να είναι <κοτόπουλο με φινόκιο>, σχετική συνταγή από την Ιταλία.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 15850
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 07-02-2009 20:34
 
pastaflora η πρότασή σου είναι εξαιρετική και να προσθέσω και εγώ ότι το ρύζι πρέπει να είναι basmati για το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα ;)
 
ekaterini
2. 08-02-2009 22:26
 
Συμφωνώ απόλυτα, γιατί όχι; αν και εγω συνηθως το ρυζι που κανω το κανω με αμερικανικη παρμποιλεντ ποικιλια , επεξεργασμενο δηλαδη (ψημενο)...και μου γινεται αφρατο γευστικο, και με απιθανη γευση, βαζω και λιγο καρυ και ελαχιστη γλυκεια παπρικα, και λίγο ζωμο κοτας & γινεται αναρπαστο!!!
 
pastaflora
3. 09-02-2009 12:18
 
Και να συμπληρώσω στα περί ρυζιού πως και το μπασμάτι θέλει καλό ξέπλυμα κι αναλογία νερού 1:1 για το βράσιμο. 
Εξαιρετική συνταγή pastaflora. Thanks
 
Nena
4. 09-02-2009 21:07
 
ευχαριστώ και τις δυό σας, θα ..το δοκιμάσω..!
 
pastaflora
5. 05-06-2009 13:46
 
Pastaflora μου, καλημέρα! 
Εφτιαξα την συνταγή του κοτόπουλου με κάρυ που μού έστειλες! Οντως σε θυμόμουνα την ώρα που το τσακίζαμε! Δεν θυμάμαι ειλικρινά να έχω μαγειρέψει νοστιμότερο κοτόπουλο!!! Ηταν απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ φαγητό .Σαφέστατα καθιερώνεται up.Γι΄άλλη μιά φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιά το ενδιαφέρον & το χρόνο σου rose 
Φιλιά πολλά
 
joannoula
6. 05-06-2009 13:48
 
Κοριτσάρες μου, καλημέρα 
Το κοτοπουλάκι χθές μαγειρεύτηκε με την συνταγή της Pastaflora. Μιά μόνο λέξη: ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ  
Αν δεν το έχετε μαγειρέψει ακόμα,χάνετε . Σπεύσατε!!! Φυσικά έπονται στο μέλλον & οι άλλες συνταγές  
Ευχαριστώ & γιά τις πληροφορίες για το τζίντζερ. Αν πάρω τη φρέσκια πιπερόριζα, πώς τη συντηρώ; Ισως στην κατάψυξη ?
 
joannoula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 12/01/11 )