Υλικά
- 1 κουνελάκι
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 2 φυλλα δάφνη
- 4 κομματάκια μπαχάρι
- 1 ξυλάκι κανελλα
- Λάδι
- 1 μικρο κουτι πουμαρο
- πιπερι-αλατι
- λιγο μπαλσάμικο(γυρω στη μια κουταλια της σουπας)
- 1 ποτηρακι ξυδι με νερο (για να βαλουμε το κουνελακι για περιπου 1 ωρα)
- 4 μεγαλες πατατες κομμενες σε κομματια
- 3 μεγαλα καρότα
Εκτέλεση
- Κοβουμε το κουνελακι,το πλενουμε και το βαζουμε στο νερο με το ξυδι
- Μετα το βαζουμε στο σουρωτηρι να στραγγιξει και το τοποθετουμε πανω σε χαρτι κουζινας να στεγνωσει.
- Βαζουμε το λαδι στη κατσαρολα και οταν καψει βαζουμε το κουνελακι να παρει ελαφρη χρωμα.
- Μαζι βαζουμε τη δαφνη,το μπαχαρι ,τη κανελλα και το σβηνουμε με το κρασι και το μπαλσαμικο
- Ρίχνουμε το πουμαρο με νερακι αλατι και πιπερι.
- Μολις παρει βράση το χαμηλωνουμε για να ψηθει καλα
- Στο διαστημα που βράζει περναμε ελαφρα τις πατατες και τα καροτα απο το τηγανι για να μη λιωσουν στο μαγειρεμα.
- Οταν το κουνελακι κοντευει να ψηθει βαζουμε τις πατατουλες και τα καροτα και τα αφηνουμε να βρασουν και να δεσει η σαλτσουλα του.
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 12681 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |