Υλικά - 1 κιλό γαρίδες
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομένες
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη
- 1/2 κ.γλ. πάπρικα
- 1 κ.γλ. κάπαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 200 γρ. φέτα τριμένη
- 1/2 φλ. ούζο
Εκτέλεση - Ετοιμάζετε μια σάλτσα με τις ντομάτες, το λάδι, το σκόρδο, ρίγανη , κάπαρη και την πάπρικα, που
- βράζετε για δέκα λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
- Σωτάρετε τις γαρίδες στο βούτυρο μέχρι να γίνει κόκκινο το χρώμα τους και τις σβήνετε με το ούζο.
- Σε πυρέξ ανάλογο ρίχνετε λίγη σάλτσα, στρώνετε τις γαρίδες με το βούτυρο τους, απο πάνω τηνυπόλοιπη σάλτσα, και τέλος την τριμένη φέτα.
- Ψήνετε σε φούρνο στους 200 βαθμ. για 15 περίπου λεπτά.
Μπορείτε να μη σβήσετε τις σωταρισμένες γαρίδες με το ούζο, αλλά αφού τις βγάλετε απο το φούρνο να τις ραντίσετε με το ούζο και να το ανάψετε λίγο πριν τις σερβίρετε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 14988 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |