Το είδος αυτό της πίτσας το έχω δει παλιότερα από αμερικάνικο μαγειρικό βιντεάκι. Το δοκίμασα και είναι πολύ ωραίο και πολύ πολύ χορταστικό. Θα χρειαστείτε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Η δική μου είναι 28 εκ.
Υλικά - Μια δόση ζύμη για πίτσα (βλ. Πίτσα χωριάτικη)
- 1 πακέτο λουκανικάκια μπουκιές
- 1 φλυτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλυτζ. σάλτσα ντομάτας σπιτική
- 1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
- 6 φέτες ζαμπόν
- 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
Εκτέλεση Φτιάχνετε το ζυμάρι όπως περιγράφεται στη συνταγή Πίτσα Χωριάτικη και το αφήνετε να φουσκώσει. Το χωρίζετε σε δύο άνισα μέρη. Ανοίγετε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζύμης σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό). Λαδώνετε τη φόρμα. Στρώνετε το φύλλο, το οποίο πρέπει να καλύπτει τα τοιχώματα μέχρι επάνω.
| | Κρατάτε 1 κουταλιά από τη σάλτσα ντομάτας και την υπόλοιπη την απλώνετε στη ζύμη. Ρίχνετε τα λουκανικάκια ψιλοκομμένα και τέλος ρίχνετε την παρμεζάνα.Ανοίγετε το δεύτερο κομμάτι ζύμης όπως και το πρώτο. Το στρώνετε πάνω στα υλικά και στις άκρες της φόρμας το γυρίζετε μαζί με το κάτω φύλλο (αυτό που υπάρχει στα τοιχώματα) ούτως ώστε να ενωθούν καλά και να δημιουργήσουν ένα μικρό στεφάνι.
| | Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τη μία κουταλιά σάλτσας που έχετε κρατήσει και την ρίχνετε πάνω στη ζύμη. Ρίχνετε ψιλοκομμένο το ζαμπόν και τέλος το ρεγκάτο. Σκεπάζετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο. | | Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου, ψήσιμο πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο γυρίζετε το φούρνο στον αέρα και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά. Αφήστε την πίτσα να κρυώσει για 15 λεπτά πριν την κόψετε. | | Καλή σας όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 7134 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |