Από την παραγωγή στην κατανάλωση. Τα ντοματίνια στο περιβόλι του μπαμπά ήταν τόσα πολλά που έπεφταν στο χώμα και σάπιζαν. Τότε μου ήρθε η ιδέα να τα φτιάξουμε τουρσί. Και να το αποτέλεσμα… | Υλικά 1 κ. ντοματίνια 1 κεφάλι σκόρδο 1 κ.γ. κίμινο Αλάτι, πιπέρι κόκκινο Ξύδι Λάδι
|
Εκτέλεση Πλένουμε τα ντοματάκια, τα χαράζουμε ελαφρά σε ένα σημείο, τους ρίχνουμε αλάτι και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι όλη τη νύχτα να στραγγίξουν τα πολλά υγρά τους. Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, 1 κ.σ. αλάτι, το πιπέρι και το κίμινο και τα χτυπάμε καλά. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού βάζουμε λίγο από το μείγμα μέσα σε κάθε ντοματίνι και τα τοποθετούμε σε βάζο. Οσο μείγμα σκόρδου μας μείνει το στρώνουμε από πάνω στο τέλος. Γεμίζουμε τα 2/3 του βάζου με ξύδι και το υπόλοιπο με νερό. Στο τέλος ρίχνουμε ελαιόλαδο (περίπου 2 δάχτυλα) και αφήνουμε στο ψυγείο 48 ώρες. Το τουρσί μας είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!
| |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 12389 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |