Υλικά - 150 γρ μύδια καθαρισμένα (κρατάμε και λίγα με το κελυφος για γαρνίρισμα)
- 150 γρ γαρίδες αποφλιωμένες
- 4 καλαμαράκια σε ροδέλες
- 6-7 γυαλιστερές, χτένια ή ότι άλλο όστρακοειδές έχουμε,( καθαρισμένο και πλυμένο)
- 10 ολόκληρες γαρίδες (εναλακτικά υπάρχουν κατεψυγμένα ανάμικτα θαλασσινά στα s-m)
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες
- 4 ώριμες ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- πιπέρι λευκό
- ένα πακέτο μακαρόνια 6 νούμερο ή πένες
Εκτέλεση - Βράζουμε ένα πακέτο μακαρόνια (ή πένες) αλλά να μη βράσουν εντελώς, να είναι al dente. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα περνάμε με κρύο νερό.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δώσει το άρωμά του στο λάδι. Προσοχή να μη ροδίσει!!!
- Βάζουμε τα θαλασσινά με 2 φλ νερό σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά ακόμα
- Προσθέτουμε στα θαλασσινά τα ζυμαρικά και ανακατευουμε μέχρι να πιουν το περισσότερο ζουμί.
- Σερβίρουμε ζεστά.
Καλή όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 14383 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |