Λαζάνια με ρικότα και σπανάκι |
|
Έχει υποβληθεί από Flora
|
Τετάρτη, 02/12/09 |
Υλικά (για πυρέξ 20x28) - 1 πακέτο λαζάνια
- 1 κ. Σπανάκι πλυμένο , καθαρισμένο και χονδροκομμένο
- 200γρ. τυρί ρικότα
- 2 αυγά
- 1 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 6 κούπες τομάτα περασμένη από τον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 μπάλες φρέσκιας μοτσαρέλας ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας περίπου 1-1 ½ κούπα
| Εκτέλεση Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τομάτας. Σε λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε την τομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει για 10’-15’, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε. | | Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και αχνίζουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά του. Περίπου 15’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τη ρικότα και τα αυγά. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο.
|
| Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και πάμε να στήσουμε τα λαζάνια. Λαδώνουμε ελαφρώς τον πάτο του πυρέξ και απλώνουμε ένα στρώμα σάλτσας. |
| Καλύπτουμε με τα λαζάνια και από πάνω απλώνουμε λίγο από το μείγμα του σπανακιού. |
| Σκεπάζουμε με σάλτσας τν οποία απλώνουμε με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. |
| Τελευταία στρώση θα πρέπει να έχουμε λαζάνια καλυμένα με σάλτσα τομάτας. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
|
| Ψήνουμε στο φούρνο για 30’, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15’ ακόμη. Αφήνουμε να σταθεί για λίγη ώρα πριν το σερβίρουμε για να μη διαλύσει. Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο που το δοκιμάσαμε, το βρήκαμε εξ’ ίσου νόστιμο.
| Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 11229 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/03/10 )
|