![εκμεκ εκμεκ](https://www.greekmasa.gr/images/ekmek_400.jpg) Εκμέκ Κανταΐφι της Δώρας (με λίγα λιπαρά, λίγη ζάχαρη & λίγη χοληστερίνη)Υλικά (για ένα ταψάκι στρογγυλό μεταλλικό γλυκών): Για την κρέμα:
- 5 φλυτζ. γάλα ελαφρύ
- 2 αυγά
- ½ φλυτζ. Ζάχαρη
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι:
- 1½ φλυτζ. Νερό
- 3 φλυτζ. Ζάχαρη
- 1 βανίλια
- ½ χυμός λεμονιού (μεσαίου μεγέθους)
- 1 ξύλο κανέλλας
| | Για τα φύλλα :
- 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 75 γρ. βούτυρο
Για το γαρνίρισμα :
- 400 γρ. Σαντιγί (αγοράζω έτοιμη ή την φτιάχνω με κρέμα γάλακτος και άχνη)
- Κερασάκια
- 4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης μισά και τριμμένα
|
Εκτέλεση : Φτιάχνω τη κρέμα (για να κρυώνει)
- Χτυπάω τα αυγά.
- Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κόρν-φλάουρ και ανακατεύω με σύρμα μέχρι να διαλυθεί, στη συνέχεια ρίχνω την ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.
- Βάζω την κατσαρόλα να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με Ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει.
- Τέλος, σκεπάζω με βρεγμένη πετσέτα την κατσαρόλα με την κρέμα (για να μην κάνει πέτσα) και την αφήνω να κρυώσει.
Σαντιγί
Κτυπάω την σαντιγί με την άχνη ή έχω αγοράσει έτοιμη και την βάζω να κρυώσει στο ψυγείο. Σιρόπι
- Φτιάχνω το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι για λίγα λεπτά.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Μην γίνει πηχτό διότι το κανταΐφι θα καραμελώσει και δεν θα κόβεται!!! Θα κολλήσει στο ταψί!!! Φύλλο κανταΐφι
- Λιώνω το βούτυρο στο μπρίκι.
- Απλώνω το φύλλο στο ταψί και το ζεματίζω με το καυτό βούτυρο και το ψήνω στο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει ελαφριά.
- Τέλος, το σιροπιάζω.
- Τοποθετώ την κρέμα.
Γαρνίρισμα
- Απλώνω την σαντιγί και γαρνίρω με κερασάκια και φιστίκια.
Φύλαξη
- Όσο περισσέψει, το φυλάω στο ψυγείο ακάλυπτο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 12925
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |