Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φάβα παντρεμένη Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από reniam   
Σάββατο, 18/06/11
fava_425
Υλικά
  • 1/2 κιλό φάβα
  • 1 ολόκληρο κρεμμυδάκι
  • λίγο αλάτι
  • για το πάντρεμα:
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 10 ντοματίνια Σαντορίνης
  • 3 κουτ σούπας κάπαρη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη φάβα προσθέτοντας 1 λίτρο νερό μαζί με λίγο αλάτι.
  • Προσθέτετε το ολόκληρο κρεμμύδι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χυλώσει.
  • Την αφήνετε να χλιαρέψει και την περνάτε από το μύλο του πουρέ να γίνει βελούδινη.
  • Ετοιμάζετε το παντρολόγημα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε μέσα τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Τις σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να ροδίσουν ελαφρά.
  • Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τη κάπαρη και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύετε 2 φορές και ρίχνετε το μισό μίγμα του τηγανιού μέσα στη φάβα.
  • Ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μισό μίγμα του τηγανιού μαζί με το λαδάκι που έμεινε στο τηγάνι.

Τη σερβίρετε ζεστή

Η συνταγή είναι  του Ηλία Μαμαλάκη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5783
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 23-06-2011 23:39
 
Αν η φάβα είναι Σαντορίνης και μόνο Σαντορίνης , όπως και να είναι μαγειρεμένη είναι τέλεια.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 22/06/11 )