Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Σαραγλάκια με καρύδι, εσπεριδοειδή και μέλι
Σαραγλάκια με καρύδι, εσπεριδοειδή και μέλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 14/12/11
_______001

Σαραγλακια με καρύδι, εσπεριδοειδή και μέλι της Αρετής Πιστιολα

Πολύ Μυρωδάτα!!!

Υλικά
  • 1 πακέτο κρούστας φύλλο Βηρυτού (650 γραμ. Κανάκη) ζυμωμένο με βούτυρο και αυγό!
  • 600 γραμ καρυδόψυχα μισοψιλοκομμένη,
  • 150 γραμ. τριμμένη φρυγανιά με  καβουρδισμένο σουσάμι..
                     Η
    750 γραμ. καρυδόψυχα.
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη,3/4 βούτυρο βουβαλίσιο ή φρέσκο,
  • 1κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη,
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλο σκόνη,
  • Πολύ ψιλοκομμένη στο μούλτι μαρμελάδα εσπεριδοειδών η πορτοκάλι και μανταρίνι.
  • Ολόκληρα γαρύφαλα για στόλισμα προαιρετικά

Για το σιρόπι

  • 1 ½  μέρη νερό, 2 μέρη ζάχαρη και  ½ μέρος μέλι
  • 1 ½  κουτλιά της σούπας χυμό λεμονιού, και  1 πορτοκαλόφλουδα να βράσει με το σιρόπι μαζί,
  • 1 κομματάκι ξύλο κανέλας, και 3-4 γαρύφαλα ολόκληρα.
Εκτέλεση
  • Παίρνω ένα  φύλλο  το βουτυρώνω  με λιωμένο βούτυρο και το διπλώνω  σκορπίζω λίγη από την γέμιση  πολύ αραιά  και το σκεπάζω με άλλο ένα φύλλο στεγνό και το τυλίγω στον λεπτό πλάστη (βέργα) απαλά.
  • Κατόπιν  πιάνω με τα δυό  χέρια το φύλλο από τις άκρες (με τις  χούφτες μου)  απαλά και το σουρώνω σπρώχνοντας προς το κέντρο να τσακίσει λίιιγο! και να σουρώσει χωρίς να κοπεί!
  • Με προσοχή τραβώ τον πλάστη και το  τοποθετώ απευθείας μέσα στο βουτυρωμένο ταψί σαν σαλίγγαρο.
  • Κατόπιν το κόβω σε κομματάκια.
  • Αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει και με μηχάνημα  και γίνονται εξ ίσου νόστιμα και εμφανίσιμα (προσωπικά με αυτό τα έφτιαξα!).
  • Κατόπιν έχω βούτυρο  καυτό σε κατσαρολάκι και με ένα κουτάλι της σούπας  ρίχνω από μια κουταλιά σε ένα- ένα επάνω σαραγλάκι και τα ζεματίζω…
  • Αμέσως τα φουρνίζω  σε προθερμασμένο  μέτριο φούρνο  για 30΄της ώρας να γίνουν χρυσορόδινα.

Ο μπακλαβάς και τα σαραγλάκια πρέπει νάναι ξεροψημμένα  αλλά  όχι  ξεροκαμμένα…

Μόλις βγούν  τα σιροπιάζω με το σιρόπι που έφτιαξα και έχει κρυώσει, ή αφήνω να κρυώσουν τα σαραγλάκια και τα σιροπιάζω με  καυτό σιρόπι και τα αφήνω να το πιούνε όλο  μέχρι την καρδιά τους..

Πάντα στο σιρόπιασμα πρέπει το ένα από τα δύο να καίει ενώ το άλλο να είναι κρύο (φυσική θερμοκρασία)!

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6576
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 18/12/11 )