Υλικά (για ένα πυρέξ διαστάσεων 20χ30εκ): - 750 ml νερό
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (γίνεται και με χονδρό)
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση: - Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και ρίχνουμε το αλάτι και το σιμιγδάλι λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει.
- Αφού πήξει, (πήζει γρήγορα) το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες.
- Λαδώνουμε ελαφρά το πυρέξ και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα, στρώνοντάς το καλά ώστε να έχει λεία επιφάνεια. Για να γίνει λεία η επιφάνει βρέχουμε ένα κουτάλι και με τη ράχη του τη στρώνετε καλά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. 10-12 ώρες.
- Το κόβουμε σε τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το λάδι και τα σερβίρουμε πασπαλίζοντάς με ζάχαρη και κανέλα.
Είναι ένα γλυκό που φτιάχνουν στη Ζάκυνθο. Πριν τα σερβίρω τα βύθισα σε πιάτο με ζάχαρη ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές και στο τέλος τα πασπάλισα με την κανέλα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5554 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |