Υλικά - 6- 7 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
- 2 - 3 μέτρια καρότα
- 1 μικρή σελινόρριζα
- 1 κύβο λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σπόρους κόλιανδρου και κύμινου
- Ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Χλιαρό νερό
- ¾ της κούπας ελαιόλαδο
- Προαιρετικά χυμό λεμόνι
Εκτέλεση - Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα.
- Αποφλοιώνουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια, (στη μέση και ξανά πάλι στη μέση).
- Καθαρίζουμε τη σελινόρριζα και την κόβουμε φετάκια.
- Πασπαλίζουμε με τα αρώματα και θρυμματίζουμε τον κύβο λαχανικών.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο ή το αφήνουμε ολόκληρο.
- Λαδώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά. (Αν ψήσουμε σε πυρέξ και σερβίρουμε απευθείας, προσέχουμε πως θα διατάξουμε σε χρώματα τα υλικά).
- Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε μόλις να καλύπτονται οι πατάτες, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (250 °C) για 10 λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C.
- Μόλις ροδίσουν από πάνω τις γυρίζουμε και τις αφήνουμε έως ότου μείνουν με το λάδι τους.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4760
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |