Σελίδα 3 από 6 Τα κρουασανακια αυτά είναι κρουασανακια μονο στο σχήμα η ζύμη είναι σχεδόν ζύμη μπριος .εγώ συνηθίζω να φτιάχνω πολλά και τα βάζω στην κατάψυξη σιγά σιγά βγάζω γεμίζω με ζαμπόν τυρί ή ότι άλλο θέλω και περνουμε μαζί μας στη δουλεία. Υλικά: - 500γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά
- 200 γρ.βιταμ ή lurpak τούβλο κομμένο σε κομματάκια
- 200γρ.γαλα
- 1 φλιτζάνι έξτρα γάλα
- 1κ.σ ζάχαρη
- 1κ.γ αλάτι
- 1 κρόκο αυγού για άλειμμα
Εκτέλεση Πιάνουμε ένα προζύμι με 130γρ από το αλεύρι μας ,τη μαγιά και με χλιαρό το έξτρα φλιτζάνι γάλα. Το ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.Έπειτα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά με το προζύμι κα προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά.(εγώ το βάζω στο μίξερ) Όταν έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι που ξεκολλαει από τα χέρια σταματάμε το ζύμωμα.Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και ανοίγουμε σε στρογγυλό φυλλο πάχους ενός δαχτύλου. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια σαν της πίτσας και τα τυλίγουμε από τη φαρδιά προς τη στενή μεριά ΧΑΛΑΡΑ.
| | Τα βάζουμε σε αβουτύρωτη λαμαρινα.τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτά και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο στους 220ο C με αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν.Στη δόση αυτή βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια αν και αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θα τα κάνουμε. Τα τρώμε σκέτα ή τα γεμίζουμε με ζαμπόν τυρί σαν σαντουιτσακια , με μερεντα ή ότι άλλο θέλουμε. Ιδανικό σνακ για τα παιδιά. Καλή επιτυχια!!!!!!!! | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (239) | Εμφανίσεις: 237263 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|