|
Τεχνικές |
Έχει υποβληθεί από sgrav
|
Τετάρτη, 05/03/08 |
1. Η κουβερτουρα λιωνει σε μπαιν μαρι .Δηλαδη σε κατσαρολακι τοποθετημενο σε αλλη μεγαλη κατσαρολαμε νερο που βραζει.Υπαρχει και ειδικο σκευος μπαιν μαρι 2. Η ιδανικη θερμοκρασια λιωσιματος της κουβερτουρας ειναι οι 46 βαθμοι.Σε πιο υψηλες θερμοκρασιες χανει το αρωμα της 3. Η κουβερτουρα λιωνει επισης στο φουρνο μικροκυματων.Χρειαζεται λιγο χρονο και οχι υψηλη θερμοκρασια γιατι ψηνεται και αχρηστευεται 4. Οταν ανακατευετε κουβερτουρα να χρησιμοποιειτε παντα ξυλινη η πλαστικη σπατουλα για να μη μεταβαλλετε η θερμοκρασια της σοκολατας και αλοιωνετε η συσταση της Σχόλια (5) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 21955 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 05/03/08 )
|
Διαβάστε περισσότερα...
|
|
|
|
|
Διατροφή |
Έχει υποβληθεί από MANOLIA
|
Παρασκευή, 07/12/07 |
ΤΡΟΠΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
- Χταπόδι : Ψητό , βραστό , γιαχνί , κρασάτο , στιφάδο .
- Σουπιές : Τηγανητές , γιαχνί , με σπανάκι , με πιλάφι ή με πατάτες .
- Καλαμάρια : Τηγανητά , γιαχνί , γεμιστά με ρύζι ή με τυρί .
- Αστακός / Καραβίδες : Σχάρας ή βραστά σερβιρισμένα με λαδολέμονο , με μαγιονέζα ή με άλλες σάλτσες .
- Καβούρι : Σχάρας , πιλάφι .
- Γαρίδες : Τηγανητές , πανέ , σχάρας , βραστές .
- Οστρακόδερμα : Τρώγονται ωμά με λεμόνι , εκτός από :
- Τις πίνες : πιλάφι .
- Τους σωλήνες: Γιαχνί .
- Τα μύδια : Βραστά , τηγανητά με χυλό , γεμιστά με ρύζι .
Σχόλια (6) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 24214 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 08/12/07 )
|
Διαβάστε περισσότερα...
|
|
|
Τεχνικές |
Έχει υποβληθεί από MANOLIA
|
Κυριακή, 18/11/07 |
Υγιεινή τροφίμων και μοσχαρίσιο κρέαςΖήτημα δημόσιας υγείας, η ασφάλεια των τροφίμων ξεκινάει με το σεβασμό της αλυσίδας του ψύχους. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε για τον έλληνα καταναλωτή το χρήσιμο αυτό φυλλάδιο που αναφέρεται υπεύθυνα και με λεπτομέρεια σε αυτό που ονομάζουμε αλυσίδα ψύχους.
Το ψύχος. Πραγματικός φύλακας άγγελος της υγείαςΤο ψύχος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για τη συντήρηση των υγειονομικών, θρεπτικών και οργανοληπτικών ιδιοτήτων των τροφίμων. Συμμετέχει στη συντήρηση των τροφίμων σε δύο επίπεδα: α) σε βιολογικό επίπεδο, με την επιβράδυνση της ανάπτυξης μικροβίων β) σε χημικό επίπεδο, επιβραδύνοντας σημαντικά την απώλεια των θρεπτικών συστατικών. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το ψύχος δεν σταματά, μια για πάντα, τον πολλαπλασιασμό των μικρο- οργανισμών. Μία αύξηση της θερμοκρασίας επανενεργοποιεί τη δράση τους και μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία αλλοίωση των τροφίμων.
Η αλυσίδα ψύχους και το κρέας: ένα σημαντικό κεφάλαιο ασφάλειαςΜε τον όρο αλυσίδα ψύχους, εννοούμε το σύνολο των ψυκτικών μέσων που εναλλάσσονται, με σκοπό τη συντήρηση ενός προϊόντος διατροφής σε θερμοκρασία τέτοια στην οποία δεν κινδυνεύει να υποστεί αλλοιώσεις.Το μοσχαρίσιο κρέας είναι ένα ευαίσθητο τρόφιμο, που απαιτεί προσεκτικό χειρισμό. Ο σωστός τρόπος συντήρησης και αποθήκευσης μας επιτρέπει να διατηρήσουμε σωστά το κρέας, διασφαλίζοντας την υγεία μας.
| Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 11624 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 08/12/07 )
|
Διαβάστε περισσότερα...
|
|
|
<< Αρχική < Προηγούμενα 31 32 33 34 35 36 37 Επόμενα > Τελευταία >>
|
Αποτελέσματα 161 - 165 από 181 |