GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 01:58:27 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μοσχαρίσιες μπριζόλες  (Αναγνώστηκε 36309 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Ιανουάριος 31, 2008, 11:06:23 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
με αυτο τον τροπο θα εχεις απλες ψητες μπριζολιτσες με λεμονακι λαδακι ριγανιτσα και αν θες το κρεμμυδακι που γλυκαινει και τις πατατουλες μια χαρα θα ειναι απλα φροντισε να τις φανε ζεστες γιατι οσο να ναι αν κρυωσουν θα γινουν σα σολα  Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #16
« στις: Ιανουάριος 31, 2008, 11:20:24 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Ευχαριστώ LITSA5...νά΄ σαι καλά.

Λοιπόν αντιμετώπιζα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τις σκληρές μοσχαρίσιες μπριζόλες και είδα την εκτενή αναφορά σας στο link που δίνεις al1975. Έπαθα την πλάκα μου .... ακτινίδιο ? κρεμμύδι ? φανταστικές ιδέες και όσον αφορά για το χτένι δεν είχα ιδέα, θα το ζητήσω οπωσδήποτε από τον χασάπη μου και το καλό που του θέλω να μου το δώσει !!!

Ευχαριστούμε κορίτσια για τις συμβουλές πολύ χρήσιμες...

LITSA5 η αναλογία σε γάλα - λάδι ποια είναι ?
Αναλογία λαδι-γαλα δεν υπαρχει μιας και ειναι ανάλογο της ποσότητας λαδιού που θα καλύπτη το κρέας,περ'ιπου παντα με καλύπτη ενα φλυτσάνι γαλα (συνήθως βαζω εβαπορέ)
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Ιανουάριος 31, 2008, 16:55:53 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Αδύνατον το κρέας να μαλακώνει μέσα στην coca-cola. Μη σου πω ότι λιώνει κιόλας, εξαφανίζεται. Η coca-cola είναι τόσο διαβρωτική που ο μπαμπάς μου την χρησιμοποιούσε σε σκουριασμένες και κολλημένες βίδες για να ξεμπλοκάρουν.

Δεδομένου ότι η αρχική πρώτη ύλη της Coke είναι σιρόπι που χορηγούσαν οι γιατροί για διάρροια και που σήμερα δίνουν ακομα και οι παιδίατροι σε ανάλογες περιπτώσεις -αφού αφαιρεθεί το ανθρακικό - πιστεύω σοβαρά πως τη διάβρωση την κάνει το ανθρακικό. Πράγμα που σημαίνει και σόδα να βάλεις ή τονικ κ.λπ. θα κάνεις την ίδια καλή δουλειά στις βίδες.
 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Ιανουάριος 31, 2008, 16:58:16 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
΄Εχει σημασία από ποιο σημείο είναι οι μπριζόλες. Συνήθως αυτές πού είναι κοντά στο φιλέτο κάτι τεράστιες και παχουλές είναι καλές. Πάντως μ΄έχει βοηθήσει πολύ η μαρινάτα με λάδι, σόγια σος και πορτοκάλι στιμμένο. Να μείνουν τουλάχιστον 3 ώρες και αφού τις βάλουμε στραγισμένες, κατά καιρούς τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Και ένα τιπ: Μόλις απ την άψητη πλευρά η μπριζόλα κάνει φουσκαλίτσες, βγάζει κάπως υγρά, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τις γυρίσουμε.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 11:15:43 πμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Μιας και μιλάμε για μοσχάρι πρέπει να πω ότι για τα παιδάκια γίνεται πολύ μαλακό βραστό στη χύτρα το κότσι, λιώνει τόσο πολύ που δεν χρειάζεται κάν να το πατήσεις κι έχει κι αυτή την κόλλα που βοηθάει το στομάχι. Επίσης να πω ότι το χτένι με την μαυροδάφνη το έκανα και με κότσι για λιγότερη ποσότητα κι έγινε λιώμα. Τώρα τελευταία μου αρέσει πάρα πολύ!!!
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω