Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 29, 2024, 17:08:15 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
Κουλούρια Θεσσαλονίκης
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Κουλούρια Θεσσαλονίκης (Αναγνώστηκε 22155 φορές)
«
στις:
Φεβρουάριος 06, 2008, 22:25:38 μμ »
Eleni
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Φεβ, 2008
Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Χαιρετώ όλες τις Λωξάντρες. Πρόσφατα έγινα και εγώ μέλος γιατί εδώ βρήκα καταπληκτικές συνταγές. Συγχαρητήρια σε όλες. Πρόσφατα εφτιαξα και τα τσατάλια... Περιττό να πώ ότι δεν επέζησαν πάνω από τρείς ημέρες.
Ζω στην Αγγλία και πολλά πράγματα μου έχουν λείψει από Ελλάδα αλλά στο μαγείρεμα τα κουτσοκαταφέρνω με τα υλικά που βρίσκω (Η ντομάτα εξακολουθεί να θυμίζει αγγούρι αλλά τι να κάνουμε). Αλλά αυτό που έχω πεθυμήσει πολύ είναι το κουλούρι. Μήπως έχει καμία από εσάς να μου δώσει καμία συνταγή;;;; Μέσα στο συνταγολόγιο δύστυχώς δε βρήκα.
Ευχαριστώ
Ελένη
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Φεβρουάριος 06, 2008, 22:41:39 μμ »
Lydia
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Καλώς ήρθες Ελένη!
Πιο κάτω παραθέτω μια πολύ καλή συνταγή για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε πλήρη αντιγραφή από ένα βιβλιάρακι της Βέφας Αλεξιάδου "ΟΙ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙΑ" Το έχω δοκιμάσει (με 1/4 της δόσης φυσικά γιατί με αυτή την συνταγή κάνεις 40 κουλούρια...
) για αυτό και το συστήνω! Καλή Επιτυχία!
Υλικά
15 γρ. μαγιά νωπή ή 1 1/2 κουταλάκι μαγιά ξερή
2 1/2 κούπες ζεστό νερό (40 βαθμών Κελσίου)
1 κιλό αλεύρι δυνατό
1/3 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας σπορέλαιο
2 κουταλάκια αλάτι
300 γρ. σουσάμι
Γίνονται 40 - 50 κουλούρια
Χρόνος προετοιμασίας: 24 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 15'
Εκτέλεση
Διαλύστε τη μισή μαγιά σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό, ρίξτε 2 - 3 κουταλιές αλεύρι να γίνει χυλός κι αφήστε τη να σταθεί σκεπασμένη σε ζεστό μέρος 24 ώρες. Διαλύστε την υπόλοιπη μαγιά, λίγο πριν ζυμώσετε, σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό, ανακατέψτε μέσα 2 - 3 κουταλιές αλεύρι κι αφήστε τη να σταθεί 15', να φουσκώσει. Κοσκινίστε τα 3/4 του αλευριού, μαζί με το αλάτι σε μια λεκάνη ζυμώματος και κάντε στο κέντρο ένα λάκκο. Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι, τις δύο μαγιές και το υπόλοιπο νερό. Ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι λίγο - λίγο από τριγύρω και προσθέτοντας όσο ακόμη χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη μάλλον σφικτή και εύπλαστη. Σκεπάστε την κι αφήστε τη να σταθεί σε ζεστό μέρος, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και ζυμώστε την 5'. Πάρτε κομμάτια ζύμης στο μέγεθος μικρού μανταρινιού και πλάστε κορδόνια, στο πάχος του μικρού δάχτυλου. Βουτήξτε τα στα γρήγορα σ' ένα μπολ με νερό και τυλίξτε τα μέσα στο σουσάμι. Πατήστε τις δύο άκρες να κολλήσουν σε σχήμα Ο και αραδιάστε τα επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου, στρωμένο σε λαμαρίνα. Ψήστε τα κουλούρια στους 220 βαθμούς Κελσίου, 10' - 15', να ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά και να μείνουν εσωτερικά μαλακά. Αφήστε τα να κρυώσουν. Σερβίρετέ τα την ίδια μέρα, κατά προτίμηση ζεστά. Όσα περισσέψουν, κλείστε τα σε πλαστική σακούλα και βάλτε τα στην κατάψυξη. Διατηρούνται φρέσκα αρκετούς μήνες.
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Φεβρουάριος 06, 2008, 23:45:18 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Γεια σου Ελένη καλως μας ήρθες.
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Φεβρουάριος 07, 2008, 09:03:04 πμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Λυδία ευχαριστούμε πολύ. Ήθελα κι εγώ να ξέρω πώς γίνονται γιατί ο διαιτολόγος μου με συμβούλεψε να αποφεύγω των φούρνων, που είναι τίγκα στο βούτυρο! ...
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #4
«
στις:
Φεβρουάριος 07, 2008, 09:16:40 πμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
να σαι καλα Lydia
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #5
«
στις:
Φεβρουάριος 07, 2008, 10:57:11 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
λοιπον η λυδια με προλαβε εχω και εγω τη συγκεκριμενη συνταγη απο το βιβλιο της βεφας και πραγματικα ειναι εξαιρετικη!!!
λυδια σου ειναι ευκολο να την ποσταρεις στο σαιτ να την εχουμε ?
να τη δοκιμασεις ελενη οπωσδηποτε.
με την ευκαιρια καλως ηρθες στην παρεα μας...
οσο για τα τσαταλια(αλμυρα κουλουρακια) χαιρομαι παρα πολυ που σου αρεσαν ειναι παραδοσιακη πολιτικη συνταγη και την κανουμε σπιτι πολυ συχνα.
φιλια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #6
«
στις:
Φεβρουάριος 07, 2008, 14:29:51 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
δικαιο εχει η Μαργαριτα θα ηταν καλα να ειναι μαζι με τις υπολοιπες συνταγες
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #7
«
στις:
Φεβρουάριος 07, 2008, 15:00:56 μμ »
Lydia
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Εντάξει... το έχω ήδη στείλει στον admin για να το ποστ-άρει.
Καταγράφηκε
Απάντηση #8
«
στις:
Φεβρουάριος 08, 2008, 01:15:50 πμ »
Eleni
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Καλως σας βρηκα κοριτσια. Πολύ χαίρομαι που βρήκα και άλλους που τους αρέσουν τα μαγειρέματα όσο και σε μένα. Εδώ οι μαγειρικέσ τους ικανότητεσ περιορίζονται στα ετοιμα κατεψυγμένα φαγητα ως επί το πλείστον. Περίεργο γιατί έχουν απίστευτα πολλές εκπομπές μαγειρικής και οι σέφ τους είναι στάρ.
Τέλος πάντων.
Λυδία ευχαριστώ για τη συνταγή.
Ήδη επιασα τη μαγιά σήμερα οπότε αύριο έχει κουλούρια το μενού.
Απλά μια ερώτηση... οταν λές αντικολλητικό χαρτί εννοείς το λαδόχαρτο; Εδώ μόνο αυτό μπορώ να βρώ. Αν ομως η ζύμη είναι βρεγμένη δε 8α κολλησει στο χαρτί όταν θα ψήνεται? Ρωτάω γιατί πριν από καιρό είχα δοκιμάσει να κάνω ψωμί με μία συνταγή που βρήκα σε περιοδικό εδω και στο τέλος αναγκάστικα να κόψω το ψωμί γιατί δε μπορούσα να βγάλω το χαρτί.
Όσον αφορά για τα τσατάλια Μαργαρίτα μου από εδώ και πέρα θα τα κάνω πολύ συχνά. Βαρέθηκα τα έτοιμα που πρώτον δεν είναι τόσο νόστιμα και δεύτερον τα συστατικά τους θυμίζουν μάθημα Χημείας.
Ευχαριστώ για όλα
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Φεβρουάριος 08, 2008, 12:53:40 μμ »
Lydia
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Eleni γεια σου,
Τα ψήνω σε λαδόχαρτο Sanitas. Δεν μου έχουν κολλήσει ποτέ. Δοκίμασε να ψήσεις λίγα και εάν υπάρχει πρόβλημα τότε προτείνω αντικολλητικό ταψάκι.
Εύχομαι καλή επιτυχία
και αναμένω σχόλια για το αποτέλεσμα.
Καταγράφηκε
Απάντηση #10
«
στις:
Φεβρουάριος 08, 2008, 23:43:23 μμ »
Eleni
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Απλά καταπληκτικά.
Ήδη έχς φάει 2 και η δίαιτα για σήμερα πήγε περίπατο αλλά είναι τέλεια. Μύρισε το σπίτι. Ο άντρας μου ξετρελάθηκε. Να' σαι καλά Λυδία μου. Ευχαριστώ πολύ.
Καταγράφηκε
Απάντηση #11
«
στις:
Φεβρουάριος 08, 2008, 23:53:48 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Βρε παιδια, βρε παιδιά, μη μας βάζετε σε πειρασμό. Έρχεται και το καλοκαίρι σιγά σιγά .
Καταγράφηκε
Απάντηση #12
«
στις:
Φεβρουάριος 10, 2008, 03:21:11 πμ »
Eleni
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Sgr Προσπαθώ να μη σκέφτομαι το καλοκαίρι γιατί θα με πιάσει ή κατάθλιψη ή υστερία από τα κιλά που πρέπει να χάσω.
Αλλά και πάλι όταν έχει ζεστά κουλούρια που μοσχοβολάνε να μη δοκιμάσεις;;; Στο κάτω κάτω επιβάλλεται για να δείς αν τα πέτυχες, σωστά;
…. Με αυτό τον τρόπο σκέψης σιγά μη χάσω κιλά…. Μου φαίνεται θα το ράψω το στόμα μου με τη σακοράφα!!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #13
«
στις:
Φεβρουάριος 10, 2008, 12:38:27 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Δίκιο έχεις εξάλλου έχουμε ακόμα περιθώριο πριν τον πανικό. Μέχρι το Πάσχα ας πούμε έ ?
Καταγράφηκε
Απάντηση #14
«
στις:
Φεβρουάριος 10, 2008, 20:07:12 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Κουλούρια Θεσσαλονίκης
τα φτιαξα τελειαααααααα
αλλα επειδη δεν εφτασς το σουσαμι και σημερα Κυριακη κλειστα τα μαγαζια
εβαλα τριμενο τυρι που ειχα σπιτι κι εγιναν πολυ ωραια
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...