Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάιος 08, 2024, 06:24:28 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
αλευρι 70 τοις εκατο
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: αλευρι 70 τοις εκατο (Αναγνώστηκε 28084 φορές)
«
στις:
Σεπτέμβριος 23, 2012, 12:57:49 μμ »
viki7
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Σεπ, 2012
αλευρι 70 τοις εκατο
παιδια να σας ρωτησω σε μια συνταγη λεει πως πρεπει να βαλω αλευρι 70 τοις εκατο εγω μπορω να βάλω για όλες τις χρήσεις? η συνταγη ειναι σταφιδόψωμο.ευχαριστω εκ των προτέρων
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Σεπτέμβριος 23, 2012, 13:42:56 μμ »
voula
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: αλευρι 70 τοις εκατο
Είναι αλεύρι δυνατό, πλούσιο σε γλουτένη και χρησιμοποιείται κυρίως για να κάνουμε λευκά ψωμιά.
Και βέβαια μπορείς να βάλεις αλεύρι για όλες τις χρήσεις
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 23, 2012, 15:34:45 μμ από ArXoS
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Σεπτέμβριος 23, 2012, 18:37:26 μμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: αλευρι 70 τοις εκατο
ΓΕΝΙΚΆ ΒΟΎΛΑ
ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΣΎ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙς ΤΑ ΔΥΝΑΤΌ ΑΛΕΎΡΙ ΑΠΌ ΤΟ ΑΔΎΝΑΜΟ?
ΘΕΛΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ...ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ....
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Απάντηση #3
«
στις:
Σεπτέμβριος 23, 2012, 19:04:59 μμ »
voula
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: αλευρι 70 τοις εκατο
Τι εννοείται με τι κριτήριο διακρίνω το δυνατό με το αδύναμο?
Ξέρω τι θα ζητήσω ανάλογα με το τι θέλω να φτιάξω. Λέω και παραπάνω η διαφορά είναι στη γλουτένη. Όσο περισσότερη γλουτένη έχει το αλεύρι, τόσο πιο ελαστικό είναι. Επίσης το δυνατό ξέρω πως έχει καλύτερη διόγκωση.
Ο διαχωρισμός των αλευριων εξαρτάται από την ποιότητα του σιταριού.
Το μαλακό χρησιμοποιείται περισσότερο στη ζαχαροπλαστική.
Δεν είμαι και ειδικός. Αν κάποιος ξέρει περισσότερα ας μας διαφωτίσει
Καταγράφηκε
Απάντηση #4
«
στις:
Σεπτέμβριος 24, 2012, 10:36:58 πμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: αλευρι 70 τοις εκατο
Απλά έχω την γνώμη πως το δυνατό ειναι το τύπου ΑΠ δηλαδη αυτό που φουσκωνει μόνο του....γιατί συνήθως όλοι γράφουμε δυνατό χωίς να εξηγούμε ποιου είδους δύναμη εννοούν.... ε γώ προσωπικά δεν τό έχω ακόμη καταλάβει...
Η μήπως είναι αυτό που κάνει για όλες τις χρήσεις??
Πάντως το μαλακό από ότι ξέρω είναι το πιό κατάλληλο για άνοιγμα φύλλων και για τσουρέκια οπως επίσης για ....φρυγανιές...που πρέπει να είναι αφράτες σαν του φούρνου εκείνες τις ...μεγάλες που φτιάχνουν...
Οσον αφορά την ποσότητα της γλουτένης.....και αυτήν δεν μπορούμε να την ξερουμε πάντα δεν το γράφουνε όλοι, οπως επίσης και ως προς το πως συμπεριφέρεται αυτή....
Πάντως το αλεύρι συμπεριφέρεται διαφορετικά ανάλογα με την εποχή που αλεστηκε , και την εποχή που ζυμώνεται...
Ειναι ανάγκη κάποιος να μας μιλήσει εκτενέστερα γιαυτό.....δεν νομίζετε και σεις?
Παρακαλώ αν ξερει κάποιος να μας διαφωτίσει καλλίτερα...
Οσο ζουμε μαθαινουμε...!!!!.
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 24, 2012, 10:38:35 πμ από Pastaflora
»
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...