Ο πολύ καλός μου φίλος και γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου οργανώνει σεμινάρια μαγειρικής. Το έχω ήδη αναφέρει σε αρκετά παιδιά στο Masa και μου είπαν ότι ενδιαφέρονται. Του ζήτησα, λοιπόν, το πρόγραμμα των σεμιναρίων για να δείτε τη περιλαμβάνει. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του και να δηλώσει συμμετοχή.
Τα σεμινάρια ξεκινάνε από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο
Ώρες σεμιναρίων: Δευτέρα & Τετάρτη 17:30 – 20:00, Σάββατο 11:00 – 13:30
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210.6018288 ή με e-mail στο info@sidayes.grΠρόγραμμα STUDIO SIDAYES 2008ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣΤετάρτη 6 Γρήγορες & εύκολες συνταγές Εάν επιθυμείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην μαγειρική έτσι ώστε να απολαμβάνετε καθημερινά διαφορετικές γεύσεις με εύκολα και απλά υλικά… μάθετε να μαγειρεύετε γρήγορα, εύκολα ενώ ταυτόχρονα θα έχετε μια μικρή λίστα από βασικά υλικά που μπορείτε να έχετε πάντα στο σπίτι σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό στο πόδι.
Τιμή σεμιναρίου: 40 ευρώ
Δευτέρα 11Κρέας Μοσχάρι, Χοιρινό & Αρνί μαγειρεμένα με πρακτικούς τρόπους. Στην κατσαρόλα, το τηγάνι αλλά και τον φούρνο, οι συνταγές με κρέας θα είναι σίγουρα διαφορετικές από όσες έχετε μαγειρέψει. Τρόποι, θερμοκρασίες ψησίματος & χρήσιμες συμβουλές για την αγορά κρέατος.
Τιμή σεμιναρίου: 50 ευρώ
Τετάρτη 13 Τάρτες, πίτσες & ζύμες Η ζύμη είναι ένα μίγμα με βάση το αλεύρι και το νερό. Στην μαγειρική οι ζύμες εμπλουτίζονται με υλικά όπως το γάλα, το αυγό, το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μια ζύμη αποτελεί την βάση για το ψωμί, για τάρτες, για πίτσες και πολλές διαφορετικές συνταγές τις οποίες θα απολαύσετε στις καθημερινές απολαυστικές συνταγές.
Τιμή σεμιναρίου: 45 ευρώ
Σάββατο 23 ΚοτόπουλοΣυνταγές με κοτόπουλο με φαντασία και συνοδεία διαφορετικών υλικών. Μετατρέψτε το απλό καθημερινό κοτόπουλο σε ένα πιάτο γευστικό και υγιεινό. Ένα από τα αγαπημένα προϊόντα το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί πραγματικά με χίλιους δύο τρόπους. Μυστικά και οδηγίες για την σωστή φύλαξη και χρήση του κοτόπουλου.
Τιμή σεμιναρίου:45 ευρώ
Tετάρτη 27 Μαγειρεύοντας με Philadelphia Eνα προϊόν που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα μας κυρίως σε διάφορα σνακ, παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε διάφορες κλασσικές και μη συνταγές. Σε αλμυρούς αλλά και γλυκούς συνδυασμούς το Philadelphia δίνει μια άλλη διάσταση στη μαγειρική.
Τιμή σεμιναρίου:40 ευρώ
ΜΑΡΤΙΟΣΤετάρτη 5 Κοπή λαχανικών & συνταγές με λαχανικάΤα λαχανικά σαν κυρίως συστατικά συνταγών για ελαφριές και υγιεινές λύσεις. Μάθετε διαφορετικούς τρόπους κοπής και μαγειρέματος. Συντηρήστε σωστά τα λαχανικά σας και φτιάξτε έξυπνες γαρνιτούρες με αυτά.
Τιμή σεμιναρίου:45 ευρώ
Τετάρτη 12 Σολομός Η παράδοση θέλει τον σολομό να επιστρέφει στα νερά που γεννήθηκε για να αναπαραχθεί και μετά να πεθάνει. Εμείς αλλάζουμε λίγο την πορεία του και τον φέρνουμε στην κουζίνα του studio Sidayes. Ο σολομός φρέσκος, καπνιστός, ωμός, λίγο ή περισσότερο ψημένος, στα καλύτερα του σε συνταγές για σαλάτες, πρώτα και κυρίως πιάτα.
Τιμή σεμιναρίου: 55 ευρώ
Δευτέρα 17 Εργένηδες στην κουζίνα Η μαγειρική στην διαφορετική αλλά και απλή της εκδοχή για όσους η μαγειρική δεν είναι οικογενειακή υπόθεση αλλά προσωπική. Συνταγές για ένα ή ενίοτε και για δύο άτομα! Περιμένουμε εργένηδες και από τα δύο φύλλα
Τιμή σεμιναρίου: 45 ευρώ
Τετάρτη 19 Ζυμαρικά & ρύζιΑπολαυστικό φαγητό & καθημερινή απόλαυση. Τα ζυμαρικά είναι για τους περισσότερους από εμάς η πιο αγαπημένη γεύση. Προτού παραδοθείτε στην γοητεία τους ας γνωριστούμε καλύτερα με τους γευστικούς συντρόφους που είναι αλήθεια ότι μπορούν να παντρευτούν με πολλά άλλα προϊόντα.
Τιμή σεμιναρίου: 40 ευρώ
Τετάρτη 26 Νηστίσιμες συνταγές Ποιος είπε πως νηστίσιμες συνταγές σημαίνει απαραίτητα άνοστες και αδιάφορες συνταγές; Μαγειρέψτε νηστίσιμα και πρωτότυπα, νόστιμα και ελαφριά. Παράλληλα μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση από το κρέας.
Τιμή σεμιναρίου:50 ευρώ
ΑΠΡΙΛΙΟΣΣάββατο 12 Ατμός Εάν θέλετε να μαγειρεύετε υγιεινά χωρίς πολύ κόπο αλλά συγχρόνως νόστιμα ο ατμός είναι μια σίγουρη λύση. Λαχανικά, κρέας και ψάρι μαγειρεύονται με απλές κινήσεις.
Τιμή σεμιναρίου: 50 ευρώ
Δευτέρα 14 Guest chef Επικοινωνήστε με το studio Sidayes για περισσότερες πληροφορίες
Τιμή σεμιναρίου:60 ευρώ
Τετάρτη 16 Πασχαλινό τραπέζι Αφήνοντας την σούβλα στο πλάι και χρησιμοποιώντας διαφορετικά σκεύη το πασχαλινό μενού φέτος μπορεί να είναι διαφορετικό. Δοκιμάστε παραδοσιακές συνταγές σε μια πιο εναλλακτική εκδοχή.
Τιμή σεμιναρίου: 60 ευρώ
Σάββατο 19 Dinner menu (+ wine)Ένα gourmet δείπνο στο σπίτι σας φτιαγμένο από τα χέρια σας. Σωστή οργάνωση ενός δείπνου από το Α έως το Ω. Πιάτα με τους κατάλληλους συνδυασμούς και τα κατάλληλα κρασιά για να τα συνοδεύσουν.
Τιμή σεμιναρίου:60 ευρώ
ΜΑΪΟΣΔευτέρα 5 WokWok δεν σημαίνει μόνο ασιατικές συνταγές, σημαίνει κυρίως μαγείρεμα σε γρήγορους χρόνους με λίγα λιπαρά και πολύ γεύση. Χρησιμοποιώντας το ιδιαίτερο αυτό σκεύος θα δημιουργήσετε συνταγές ιδιαίτερες και γευστικές που όλοι θα εκτιμήσουν. Ανακαλύψτε περίεργα υλικά αγορασμένα από τον Αλέξανδρο από την κεντρική αγορά.
Τιμή σεμιναρίου: 45 ευρώ
Τετάρτη 7 Κρύα & ζεστά ορεκτικά Η αρχή ενός γεύματος είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του, δημιουργούμε συνταγές που θα εντυπωσιάσουν και θα ανοίξουν την όρεξη όλων. Σε ζεστή ή κρύα μορφή τα ορεκτικά μπορούν σε σωστό συνδυασμό με τα κυρίως να απογειώσουν ένα γεύμα.
Τιμή σεμιναρίου: 50 ευρώ
Δευτέρα 12 Guest chefΕπικοινωνήστε με το studio Sidayes για περισσότερες πληροφορίες
Τιμή σεμιναρίου: 60 ευρώ
Τετάρτη 14 All about ψάρι Ένα προϊόν που βρίσκεται σε αφθονία στην χώρα μας και είναι ιδιαίτερα υγιεινό και γευστικό. Το ψάρι ψητό, ποσέ, φιλεταρισμένο, μαριναρισμένο ή σε εκδοχή ελληνικό sushi.
Μάθετε να ξεχωρίζετε το φρέσκο ψάρι και πως να είστε απαιτητικοί στον ψαρά σας.
Τιμή σεμιναρίου: 55 ευρώ
Δευτέρα 19 Guest chef Επικοινωνήστε με το studio Sidayes για περισσότερες πληροφορίες
Τιμή σεμιναρίου: 60 ευρώ
Σάββατο 24 Kοτόπουλο Το κοτόπουλο αποκτά μια ενδιαφέρουσα διάσταση σε συνταγές κατσαρόλας, τηγανιού αλλά και φούρνου. Τρόποι ψησίματος, συμβουλές υγιεινής και μια ματιά σε άλλα πουλερικά!
Τιμή σεμιναρίου: 45 ευρώ
ΙΟΥΝΙΟΣΔευτέρα 2 Kαλοκαιρινά πιάταΔροσερές γεύσεις, λύσεις για εύκολες συνταγές με εποχιακά υλικά. Όλες οι μυρωδιές του ελληνικού καλοκαιριού στο πιάτο σας. Προϊόντα τις εποχής γίνονται οι κύριοι πρωταγωνιστές σε συνταγές που θα πάρετε μαζί σας και στις διακοπές.
Τιμή σεμιναρίου: 45 ευρώ
Τετάρτη 4 Eλαφριά κουζίνα παρουσία διαιτολόγου - διατροφολόγουΕλαφριές συνταγές, κατάλληλες για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού με αναλυτικά στοιχεία θρεπτικής αξίας και βασικές οδηγίες για μια ισορροπημένη διατροφή από τον συνεργάτη μας διαιτολόγου – διατροφολόγου
Τιμή σεμιναρίου: 60 ευρώ
Δευτέρα 9 Iταλική κουζίναΙδιαίτερα αγαπημένη κουζίνα με υλικά που εύκολα βρίσκουμε στην ελληνική αγορά. Συνταγές της ιταλικής κουζίνας με προσωπικές επιρροές του Αλέξανδρου για ένα άλλο γευστικό αποτέλεσμα.
Τιμή σεμιναρίου: 50 ευρώ
Τετάρτη 11 Συνταγές με φρούτα + cocktails Τα φρούτα πρωταγωνιστές στην κουζίνα για διαφορετικές συνταγές, φρέσκιες, υγιεινές και δροσερές γεύσεις. Δημιουργούμε περίεργα κοκτέιλ και κάποια χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με καλοκαιρινές συνταγές
Τιμή σεμιναρίου: 50 ευρώ